11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialInstanta intervine in afacerea Aquaserv

Instanta intervine in afacerea Aquaserv

Consilierul local PD-L Liviu Todoran a reusit sa voteze doar impotriva modificarii actului Constitutiv al Aquaserv, dupa care si-a pierdut calitatea de reprezentant al CL Targu-Mures in AGA printr-o hotarare judecatoreasca.

Tribunalul Mures a suspendat mandatul de delegat al CL Targu-Mures in AGA de la Aquaserv al lui Liviu Todoran (PD-L) inainte ca acesta sa isi fi putut duce la indeplinire sarcinile ce i-au fost trasate pe linie politica. Astfel, Todoran nu a reusit sa forteze pensionarea actualului manager de la "Aquaserv" si a votat doar impotriva Actului Constitutiv al S.C. Compania "Aquaserv" S.A., modificat conform cerintelor Ministerului Mediului pentru a corespunde regulilor "in house" ale Uniunii Europene. "Deoarece Consiliul Local Targu-Mures (reprezentat de Liviu Todoran – n.r.) detine pachetul majoritar de actiuni al S.C. Compania Aquaserv Targu-Mures S.A. Actul Constitutiv, modificat conform cerintelor UE, a fost respins", se arata intr-un comunicat al "Aquaserv", care mai precizeaza ca restul consiliilor locale au votat in favoarea documentului. Dupa votarea acestui punct de pe ordinea de zi, la Aquaserv a sosit insa o sentinta a Tribunalului Mures care suspenda Hotararea CL Targu-Mures prin care Todoran primea mandat de reprezentant al administratiei locale de la Targu-Mures in AGA de la Aquaserv. "Prin suspendarea mandatului d-lui Todoran Liviu Emil nu a mai fost intrunit cvorumul necesar continuarii sedintelor", mai arata reprezentantii "Aquaserv". Ei mai spun ca o noua sedinta AGA va avea loc in data de 7 aprilie, cand va fi luat din nou in discutie Actul Constitutiv al Companiei.
Managerul "Aquaserv", Otto Daraban, care a tinut sa spuna ca decizia sa de pensionare este irevocabila, a spus, insa, ca atat o parte a alesilor locali, cat si compania pe care o reprezinta au solicitat instantei de judecata suspendarea hotararii de Consiliu care ii dadea mandat in AGA lui Liviu Todoran din ratiuni care tin de obtinerea a 90 de milioane de euro din fonduri UE.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă