15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialInstanța decide confiscarea sumei de 4.000.000 de euro de la medicul Brădișteanu....

Instanța decide confiscarea sumei de 4.000.000 de euro de la medicul Brădișteanu. Chirurgul nu poate justifica proveniența banilor

Comisia de cercetare a averilor de la Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea Agenţiei Naţionale de Integritate de confiscare de la Şerban Brădişteanu, şeful Secţiei de chirurgie cardiacă de la Spitalul Floreasca, a sumelor de 3.595.333 de euro şi 414.000 de dolari.

Agenţia Naţională de Integritate a dispus confiscarea sumei de patru milioane de euro de la Şerban Brădişteanu, încă din septembrie 2008, arătând că medicul nu poate justifica proveniența banilor.

Iniţial, prin Ordonanţa din 11 martie 2011, Comisia de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a admis excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune, clasând cauza, informează News.ro. ANI a contestat această ordonanţă de clasare, la Curtea de Apel Bucureşti şi, ulterior, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În 8 mai 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat de Şerban Brădişteanu, împotriva sentinţei din 22 ianuarie 2013 a Curţii de Apel Bucureşti, ca nefondat, menţinând sentinţa de anulare a Ordonanţei de clasare din 11 martie 2011 şi dispunând trimiterea dosarului înapoi la Comisia de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pentru a se pronunţa asupra diferenţelor nejustificate propuse a fi confiscate.

În faţa Comisiei de cercetare a averilor, reprezentanţii ANI au reuşit să demonstreze că Şerban Brădişteanu nu poate justifică, din veniturile licite obţinute, sumele de 3.595.333 de euro şi 414.000 de dolari.

Acuzat de luare de mită

În aprilie 2015, medicul Şerban Brădişteanu a fost achitat definitiv într-un dosar în care a fost acuzat că ar fi primit mită patru milioane şi jumătate de euro privind o licitaţie pentru echiparea spitalelor penitenciar. Totodată, judecătorii Curții de Apel București au dispus ridicarea sechestrului asigurator, măsură impusă de procurori, cu privire la un apartament şi un imobil din Bucureşti, precum şi la un imobil din Izvorani aparţinând medicului.

În acest proces, medicul Brădişteanu a fost acuzat că ar fi primit o mită de jumătate de milion de dolari şi o alta, în mai multe tranşe, de trei milioane şi jumătate de euro, toţi banii fiind daţi de o firmă austriaco-elveţiană ce distribuie produse medicale, CC Med AG. În schimbul banilor, Brădişteanu ar fi facilitat companiei câştigarea unei licitaţii pentru echiparea spitalelor penitenciar din România, procedură desfăşurată în anii 2001-2002.

Cele mai citite

MESAJE DE PAȘTE 2024: Trimite cele mai frumoase urări de Înviere

O selecţie a celor mai inspirate:mesaje de Paşte, felicitări şi urări de Înviere care pot fi trimise prin SMS apropiaţilor, în noaptea de înviere. SMS DE PAŞTE, URĂRI DE PAŞTE, MESAJE DE...

Bogdan Lobonț, înaintea partidei cu CFR Cluj: “Avem din nou posibilitatea să arătăm ceea ce putem în momentul de faţă”

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, antrenorul echipei de fotbal FC Rapid București, Bogdan Lobonț, a împărtășit gândurile sale înaintea meciului cu...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă