27.2 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialInspectorul școlar dat afară de Liviu Pop, repus în drepturi de instanță

Inspectorul școlar dat afară de Liviu Pop, repus în drepturi de instanță

Instanța a dat câștig de cauză fostului şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău Florina Stoian. Magistrații au suspendat ordinul ministrului prin care femeia a fost demisă de la conducerea instituţiei. Decizia Curţii de Apel Ploieşti este executorie dar poate fi contestată de Ministerul Educaţiei în termen de cinci zile, potrivit News.ro.

Florina Stoian a contestat la Curtea de Apel Ploieşti ordinul ministrului Educaţiei prin care a fost demisă luna trecută, alături de alţi 12 inspectori şcolari generali din ţară.

"Astăzi am obţinut din partea instanţei suspendarea ordinului ministrului Educaţiei prin care am fost revocată din funcţie. Decizia Curţii de Apel Ploieşti este valabilă până la judecarea pe fond a cauzei. Ministerul Educaţiei are termen de contestaţie 5 zile, dar oricum decizia de astăzi este executorie. Mâine merg la Curtea de Apel să iau un certificat cu care să merg la Ministerul Educaţiei pentru a cere să fiu repusă pe funcţie. Nu mă grăbesc, voi face totul în litera legii. Până se va judeca pe fond trebuie să fiu repusă pe funcţie”, a declarat fostul inspector școlar.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, rămas fără şef după demiterea de către ministrul Liviu Pop a inspectorului general Florina Stoian, este condus, începând din 4 septembrie, de Geta Burducea. Aceasta a mai ocupat funcţia de inspector şef, însă cu delegaţie, picând de trei ori concursul organizat de ministerul de resort pentru ocuparea postului.

În 18 august, inspectorii generali şcolari din 13 judeţe au fost anunţaţi, printr-o informare transmisă prin fax după încheierea programului, că mandatul lor încetează începând cu 4 septembrie, întrucât la o evaluare făcută la cererea ministrului Educaţiei, Liviu Pop, ar fi fost descoperite mai multe nereguli în contractele lor de management.

Inspectorii generali şcolari care au fost anunţaţi că îşi pierd funcţiile sunt din judeţele: Arad, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Mehedinţi, Caraş-Severin, Tulcea, Vrancea şi Sibiu.

Unii dintre ei au anunţat ministerul că vor contesta în instanţă deciziile de revocare din funcţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă