18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul Educației, Liviu Pop își motivează decizia de a demite 14 inspectori...

Ministrul Educației, Liviu Pop își motivează decizia de a demite 14 inspectori șefi: Dacă ai un contract de management și nu îl respecți, trebuie să pleci

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, și-a justificat, luni seară, la TVR, decizia de a demite, la sfârșitul săptămânii trecute,  referindu-se la demiterea mai multor inspectori școlari generali că aceștia nu au respectat contractul de management.

"Și inspectorii școlari generali funcționează pe un contract de management. Sunt 28 de puncte pe care ei trebuie să le respecte. Nu mă interesează promovabilitatea la examenul de bacalaureat, pentru că nu este rodul inspectorului școlar prin contractul de management, este rodul profesorilor și al elevilor pe programele respective. Inspectorii școlari, directorii și toți cei care fac parte din structurile de conducere ale MEN subordonate sunt evaluați pe contract de management, adică acel contract de mandat periodic. Dacă ai un contract de management și nu îl respecți, trebuie să pleci acasă. Simplu. Starea învățământului este importantă pentru țara aceasta. Aveau obligația — și vă dau un exemplu — ca până în 31 iulie să transmită raportul cu starea învățământului", a afirmat Pop.


Fosta șefă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Florina Stoian, demisă de ministrul Pop, a declarat, luni, că a depus, alături de ceilalţi 13 şefi de inspectorate destituiți, o contestaţie la Ministerul Educaţiei, care va fi urmată de o cerere la Curtea de Apel, pentru suspendarea ordinului.

Luni seară, ministrul a precizat că inspectorii demiși au primi înștiințările și prin poștă, nu doar prin fax.

"Am văzut chestiunea cu faxul. În fapt, toți au primit prin poștă decizia și notificarea, pentru că așa este normal și așa scrie în lege. Cu soarta elevilor din România nu ne jucăm", a afirmat reprezentantul MEN.

Liviu Pop a declarat că vor fi evaluați în continuare atât inspectorii care au rămas, cât și cei care vor fi numiți prin delegație.

"În continuare sunt evaluați inspectorii și care au rămas, și care vor fi numiți cu delegație. În 14 zile, conform contractului de management, am făcut eliberarea. (…) După 14 zile vor veni alții pe contract. Nu are nicio implicare politică. Am auzit un lider politic, dar nu vreau să politizez funcția de ministrul al educației, făcând niște afirmații total denaturate. Nu intru în polemică politică. În rândul celor 13 inspectori sunt și colegi de-ai mei din PSD, și independenți și din alte partide. Dacă tu, ca manager de inspectorat școlar, nu îți respecți contractul de management, cum poți avea pretenția ca un director de unitate școlară să o facă, un diriginte să o facă sau un profesor să o facă?", a susținut ministrul Liviu Pop.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă