18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialÎnotătorii constănţeni vor să cucerească Europa

Înotătorii constănţeni vor să cucerească Europa

Rezultatele bune aduc şi satisfacţii. Cam aşa s-ar putea rezuma povestea celor doi sportivi legitimaţi la CS Farul Constanţa care pot primi şansa vieţii prin selecţia la lotul naţional ce va face deplasarea la Campionatul European programat peste două săptămâni. După Dragoş Agache, deja un sportiv cu CV impresionant, Răzvan Grădinaru şi Atila Abibula vor reprezenta Constanţa pe plan continental graţie performanţelor de la ultima ediţie a Campionatului Naţional care s-a încheiat sâmbătă.

Grădinaru a adunat cinci medalii, dintre care două de aur, la juniori şi argintul la seniori la 50 de metri bras, iar Abibula s-a întors acasă cu trei medalii, suficient pentru a atrage atenţia celor care se ocupă de lotul naţional.

Vestea a fost primită cu mare bucurie la clubul de pe strada Decebal, preşedintele Ilie Floroiu fiind cel mai fericit. „Chiar dacă rezultatul de la Campionatul Naţional nu este o mare surpriză, pentru că CS Farul a fost mereu printre protagonişti, selecţia celor doi este o bucurie foarte mare. Grădinaru este chiar sigur de participare, Abibula urmând să primească un răspuns în aceste zile, dar eu cred că amândoi vor merge la Poznan, ceea ce este foarte bine”, ne-a spus preşedintele clubului constănţean.

Şi antrenoarea Anca Buzbuchi, cea care îl pregăteşte pe Grădinaru, s-a arătat încântată de oportunitate, chiar dacă participarea îi va da destule bătăi de cap elevului său. „Am avut un campionat naţional excelent, cu două medalii de aur la juniori şi un argint la seniori, iar când mă gândesc că am fost la o sutime de secundă de finala mare la 100 metri fluture, mă încearcă un sentiment de regret. Privim însă cu satisfacţie în viitor şi la Campionatul European. Programul ne-a dat planurile peste cap şi nu vom lua startul în ambele probe favorite, ci doar la 50 şi 100 metri bras, pentru că sperăm să evoluăm în toate cele trei curse posibile: serii, semifinale şi finală”, ne-a spus antrenoarea.

Grădinaru şi Abibula urmează să plece în Polonia peste două săptămâni, Campionatul Naţional fiind ultima competiţie evaluatoare înainte de marele „bal” programat între 10 şi 14 iulie, acolo de unde amândoi se pot întoarce cu medalie.

„Îngropaţi” sub medalii

Sportivii constănţeni au confirmat săptămâna trecută că reprezintă, în continuare, unul dintre cluburile de tradiţie în nataţie. Dragoş Agache a cucerit titlul naţional la 50 şi 100 metri bras seniori, Răzvan Grădinaru a adus 5 medalii, Atila Abibula – alte 3, iar mezina Alexandra Radu a câştigat şase medalii, între care două la seniori şi două titluri la juniori. În total, CS Farul s-a întors acasă cu 17 medalii, performanţă catalogată drept „normală” de conducere.

Cele mai citite

Ben Affleck și Jennifer Lopez o iau pe drumuri separate? “Au probleme în căsnicie”

Ben Affleck și Jennifer Lopez au probleme în căsnicie, susține o persoană din interior. Cei doi locuiesc în case separate. Cu toate acestea, verighetele...

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...
Ultima oră
Pe aceeași temă