22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialÎngrijirea pielii bebeluşului tău pe timp de iarnă

Îngrijirea pielii bebeluşului tău pe timp de iarnă

Pielea micuţilor este extrem de delicată, aşa că e lesne de înţeles că frigul îl poate afecta. Află cum previi pielea uscată, crăpată, cum previi fisurile pielii sau… îngheţul!

Iarna poate fi dură cu pielea fină şi delicată a micuţului tău . Dă-l cu cremă de protecţie solară (da, arsurile solare pot apărea chiar şi iarna) şi îmbracă-l bine, pentru a-i expune la minimum pielea.

Piele uscată

Fă-i băiţă cu grijă, foloseşte săpunuri fără parfum şi evită să-i freci pielea, chiar şi atunci când îl ştergi cu prosopul. Cel mai bine este doar să-i tamponezi pielea cu un prosop fin. După, dă-l cu o cremă hrănitoare, de preferinţă recomandată de medicul pediatru.

Piele crăpată

Poţi să o previi aplicând soluţii speciale (bună este şi vaselina cosmetică), înainte ca micuţul să iasă afară şi numai după ce ai aplicat crema de protecţie solară. Poţi utiliza crema şi când copilul este în casă.

Fisuri ale pielii

Degetele micuţe ale puiului tău pot suferi fisuri (în special degetele de la mâna pe care o foloseşte cel mai mult – mâna dominantă) atunci când aerul de afară devine rece şi uscat. Pediatrii recomandă aplicarea unei creme emoliente după spălarea pe mâini.

Dacă cel mic poate suporta, încearcă să îi masezi mâna înainte de culcare şi apoi pune-i o pereche de mănuşi din bumbac, care va permite cremei să intre bine în piele pe toată durata nopţii.

Citeste mai multe despre ingrijirea pielii bebelusului pe timp de iarna pe mami.ro

Cele mai citite

Expert Forum: Până pe 16 mai, partidele au cheltuit 11 milioane lei, pentru campania la alegerile europarlamentare şi peste 3,8 milioane lei pe campania...

Potrivit raportului Expert Forum, pentru europarlamentare, până la data de 16 mai au fost raportate venituri de 40 de milioane de lei, din care 14 milioane de lei...

Familia Picioruș, stăpâna consultanței mascate în învățământ

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL, controlată de Georgeta-Sorina Picioruș și administrată de Alexandru-Eduard Picioruș, a explodat în 2023 după...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...
Ultima oră
Pe aceeași temă