15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialAdjunctul IPJ Bistriţa Năsăud, cercetat pentru abuz în serviciu în formă continuată

Adjunctul IPJ Bistriţa Năsăud, cercetat pentru abuz în serviciu în formă continuată

Olariu Liviu, comisar şef de poliție, adjunct al şefului IPJ Bistriţa Năsăud, este cercetat de DNA pentru săvârşirii infracțiunii de abuz în serviciu, în formă continuată. Vineri, adjuncţii IPJ Bistriţa au demisionat după scandalul declanşat de ancheta DNA în urma căreia şeful instituţiei şi cel al Poliţiei Rutiere judeţene au fost arestaţi. Poliţia Română precizează că Liviu Olariu şi Ciprian Buta au venit, vineri, la sediul IGPR, unde au discutat cu inspectorul general Petre Tobă.

Din ordonanța de punerea în mișcare a acțiunii penale, întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora :

În datele de 31.07.2014, 06.11.2014 și 07.11.2014, inculpatul Olariu Liviu, atât personal cât și prin intermediul şefului Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Bistriţa Năsăud, inculpatul Hasnăș Roberto Emil, a intervenit asupra agenților de poliție din teren, pentru ca aceștia să-şi încalce atribuţiile de serviciu, în sensul de a nu constata şi sancţiona diferite contravenţii la regimul circulației.

La datele de 20.08.2014, 30.08.2014, 29.09.2014 și 12.10.2014, inculpatul Olariu Liviu a participat, alături de alți poliţişti,(cadre din conducerea IPJ și subordonați), la falsificarea raportării, respectiv a conţinutului buletinelor de evenimente, în cazul a 4 accidente de circulație soldate cu victime omenești.

Scopul conduitei abuzive a fost acela de neraportare a accidentului rutier cu victime şi de neevidenţiere a acestuia în Evidenţa Accidentelor de Circulaţie.

În unele cazuri, deşi a cunoscut situaţia reală de fapt, inculpatul Olariu Liviu şi-a încălcat atribuţiile de serviciu, neluând măsurile care se impuneau pentru ca subordonaţii săi să îşi respecte obligaţiile de înregistrare şi raportare a accidentelor rutiere, din care au rezultat vătămări corporale, precum şi obligaţiile de întocmire a dosarului de cercetare penală, conform dispoziţiilor de procedură penală în vigoare. 

Cele mai citite

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

Gorghiu, la ortopedie, cu întinderi la limbă și creier, după ce s-a jucat cu limba română

Ilustrație: Marian Avramescu Ministra Justiției, Alina Gorghiu, o ia pe urmele marelui actor Florin Piersic, fiind nevoită să treacă pe la ortopedie. Aceasta, după ce...

Încă o ediție a Eurovision cu scandal. Reprezentantul Olandei a fost exclus

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, după o plângere a unui membru al echipei de producţie, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă