11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialINCIDENTE la Marşul Unirii de la Chişinău cu ocazia zilei unirii Basarabiei...

INCIDENTE la Marşul Unirii de la Chişinău cu ocazia zilei unirii Basarabiei cu România – VIDEO

Mai mulţi tineri, care reprezentau Partidul Patrioţii Moldovei, s-au luat la ceartă cu manifestanţii, îmbrâncindu-i. Poliţia a intervenit şi a format un cordon de securitate între cele două părţi, pentru a le separa, relatează PRO TV Chişinău, conform Mediafax.

Marşul a început la Academia de Ştiinţe şi s-a încheiat în scuarul Operei naţionale, cu hora unirii. Evenimentul a fost organizat de Partidul Naţional Liberal şi Consiliul Unirii, o structură neguvernamentală care promovează ideea unirii Republicii Moldova cu România. Marşul este dedicat împlinirii a 94 de ani de la unirea Basarabiei cu România, care se comemorează la 27 martie.

Participanţii, în număr de circa trei mii, potrivit organizatorilor, şi-au schimbat traseul în momentul în care au văzut grupul de contramanifestanţi. Aceştia spuneau că reprezintă Partidul Patrioţii Moldovei, formaţiune cunoscută pentru promovarea moldovenismului.

Pentru a separa cele două părţi, poliţia a format un cordon de securitate şi a împins contramanifestanţii pe trotuar, pentru a evita altercaţiile.

O femeie din rândul contramanifestanţilor a aruncat cu ouă în participanţii la marş. Organizatorii spun că reprezentanţii partidului aveau autorizaţie de a protesta doar în zona de lângă Arcul de Triumf.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă