39 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialIncendiul din Colectiv. Mărturia unui medic de la Spitalul de Urgență: Prea...

Incendiul din Colectiv. Mărturia unui medic de la Spitalul de Urgență: Prea tineri pentru ce au trăit

Medicul Ina Petrescu, chirurg plastician, a coordonat vineri noaptea garda Sectiei de chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva de la Spitalul de Urgență București. 

Citește și:  Mărturia cutremurătoare a unei asistente, despre incendiul din Colectiv: Tinerii desfigurați urlau să îi iau

Ea a povestit, pe Facebook, despre cea mai grea gardă a ei: ”Respir si acum din fumul pe care l-au adus odata cu ei.Am avut alaturi de mine, in ultimele 32 de ore, colegi inimosi. Unii dintre ei au raspuns apelului de noapte si au venit de acasa. Impreuna am incercat sa facem tot ce am putut pentru cei 24 de tineri ajunsi la noi. Au varste cuprinse intre 19 si 28 de ani. Tineri, prea tineri pentru ce au trait. Multi au arsuri majore pe corp, arsuri ale cailor respiratorii si intoxicati cu monoxid de carbon si au necesitat interventii chirurgicale. Nicio pedeapsa nu ii poate intoarce acum pe cei care au plecat dintre noi. Dar avem nevoie sa stim adevarul si sa facem tot ce e nevoie pentru ca astfel de tragedii sa nu se mai intample niciodata. Gandurile mele se indreapta catre familile si prietenii celor decedati. Condoleante!”. 

O altă mărturie cutremurătoare aparține unei asistente care a preluat victime ale incendiului de la clubul Colectiv. 

Citește și: INCENDIUL din clubul Colectiv din București. Trei zile de doliu național, în memoria celor 27 de morți. Trei persoane, neidentificate. Oamenii ies în stradă. NOI IMAGINI

27 de persoane au murit, iar alte 146 sunt rănite. în urma incendiului izbucnit la clubul Colectiv din Capitală,. Printre morți, se numără și doi chitariști ai formației Goodbye to Gravity, trupă care își lansa în acea noapte albumul. Guvernul a decretat trei zile de doliu național. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă