17.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialIncendiu puternic într-o pădure din judeţul Suceava, în apropierea Rezervaţiei Călimani

Incendiu puternic într-o pădure din judeţul Suceava, în apropierea Rezervaţiei Călimani

Pompierii intervin, vineri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o exploatare forestieră din comuna suceveană Poiana Stampei, în apropierea Rezervaţiei Călimani, scrie Mediafax.

Intervenţia acestora este una dificilă întrucât în zonă nu există surse de apă, la faţa locului fiind solicitat şi un elicopter.

Comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, colonel Ion Burlui, a declarat că incendiul a izbucnit într-o zonă de exploatare forestieră din comuna suceveană Poiana Stampei, care aparţine Ocolului Silvic Privat Tihuţa – Colibiţa din judeţul Bistriţa-Năsăud unde, în urmă cu o săptămână, a mai fost înregistrat un astfel de incendiu.

El a precizat că incendiul a izbucnit joi, dar reprezentanţii ocolului silvic l-au anunţat abia vineri, după ce au constatat că nu pot să stingă focul.

Citeşte şi INCENDIU în Centrul Vechi al Capitalei

Burlui a mai spus că în zonă vântul bate cu putere, iar incendiul s-a extins şi la pădure, cuprinzând coroanele arborilor.

Şeful ISU Suceava a menţionat că incendiul se manifestă foarte aproape de Rezervaţia Naturală Călimani.

Burlui a menţionat că accesul în zonă se poate face doar pe jos, iar intervenţia pompierilor este îngreunată de lipsa surselor de apă.

Şeful ISU Suceava a mai declarat că, în prezent, 150 de persoane intervin pentru stingerea focului.

“Vom încerca să lichidăm incendiul în cursul zilei de azi. Vor fi concentrate forţe din Suceava şi Bistriţa, aproximativ trei sute-patru sute de persoane”, a spus Burlui.

La faţa locului a fost solicitată intervenţia şi unui elicopter pentru a se vedea cum se deplasează incendiul astfel încât să fie dispuse măsuri pentru stingerea focului.

În urmă cu o săptămână, un incendiu a izbucnit în aceeaşi zonă, fiind afectate patru hectare de plantaţie de puieţi şi şase hectare de exploatare forestieră, pentru stingerea focului intervenind peste o sută de persoane.

Cele mai citite

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Obiceiuri și tradiții

Aproximativ două milioane de români își serbează ziua de nume mâine, 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Această sărbătoare are o semnificație...

Opt persoane au murit în accidentul de elicopter din Iran. Alături de președinte se aflau ministrul de externe și doi lideri regionali

Opt persoane se aflau în elicopterul care s-a prăbușit în Iran, toate cele opt persoane fiind declarate decedate. Principalul oficial care a murit este președintele...

O casă din Sectorul 2 al Capitalei a luat foc

Un incendiu de proporții, însoțit de degajări mari de fum, a izbucnit luni la o casă situată pe Strada Călușei din Sectorul 2 al...
Ultima oră
Pe aceeași temă