25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialIncendiu PUTERNIC în Harghita. De la ce a izbucnit focul

Incendiu PUTERNIC în Harghita. De la ce a izbucnit focul

Mansarda unei locuințe din orașul harghitean Gheorgheni și mai multe anexe gospodărești au ars, iar trei persoane s-au intoxicat cu fum, duminică după-amiază, într-un puternic incendiu izbucnit de la o țigară aprinsă, potrivit Mediafax

Şeful Centrului Operaţional al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Ovidiu Dudu, a declarat că la sosirea echipajelor de pompieri flăcările cuprinseseră mansarda locuinței în care stăteau cu chirie mai multe familii, precum şi trei grajduri, o șură cu fân și o magazie.

Două echipeje de pompieri militari cu două autospeciale de la Detașamentul din localitate, precum și serviciile voluntare pentru situații de urgență din comunele Joseni, Ciumani și Lăzarea cu trei autospeciale au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

În ajutorul acestora au venit aproximativ o sută de localnici, care au cărat apă cu gălețile dintr-un pârâu din apropiere.

Potrivit sursei citate, trei persoane, care au acuzat simptome de intoxicație cu fum, au avut nevoie de îngrijiri medicale din partea echipajului SMURD venit la locul incendiului, acestea refuzând să fie transportate la spital.

Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de o țigară aprinsă aruncată la întâmplare, pagubele fiind estimate la aproximativ 200.000 de lei.

Duminică, pompierii militari și civili din Harghita au mai intervenit la stingerea a patru incendii provocate de trăsnete, în urma cărora două grajduri din comuna Cârța și alte două din Lăzarea s-au făcut scrum.

Cele mai citite

Cetățenii UE consideră dezastrele naturale o amenințare mai mare decât un eventual război

Cetățenii din mai multe țări membre UE consideră că dezastrele naturale legate de climă reprezintă o amenințare mai mare decât un eventual război. Acest punct...

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...
Ultima oră
Pe aceeași temă