19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialIncendiu într-un bloc cu locuinţe sociale din Rădăuţi, zece familii afectate

Incendiu într-un bloc cu locuinţe sociale din Rădăuţi, zece familii afectate

Zece familii care locuiesc într-un bloc de locuinţe sociale, amenajat în fosta Policlinică din Rădăuţi, o clădire veche de peste o sută de ani, au fost afectate, marţi seară, în urma unui incendiu care a izbucnit la mansardă din cauza scânteilor provenite de la coşul de fum, potrivit Mediafax.

Incendiul cuprinsese acoperişul tip mansardă şi exista pericol de propagare la întreaga construcţie, un dispensar medical şi alte clădiri învecinate, iar pentru stingerea focului au intervenit timp de trei ore pompierii din Rădăuţi Siret şi Vicovu de Sus, cu şapte autospeciale.

În incendiu au ars un apartament aflat în podul blocului, format din două camere şi bucătărie, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică şi acoperişul clădirii, construit pe astereală din lemn şi acoperit cu tablă zincată, pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi.

Din primele cercetări, a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza jarului sau scânteilor provenite din coşul de evacuare a fumului, neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a declarat corespondentului MEDIAFAX că din cele zece familii care locuiesc în respectiva clădire cinci vor putea rămâne peste noapte în locuinţele lor, alte două familii au fost cazate la adăpostul de noapte al municipalităţii, iar trei familii vor dormi la rude.

El a spus că miercuri dimineaţă va constitui o comisie care să evalueze pagubele şi apoi să fie stabilite soluţiile pentru cazarea familiilor ce locuiau în clădirea respectivă.

Primarul a arătat că blocul de locuinţe sociale a fost amenajat într-o clădire veche de peste o sută de ani în care a funcţionat Policlinica şi consideră că soluţia este construcţia de blocuri sociale şi nu amenajarea de locuinţe sociale în clădiri vechi.

Cele mai citite

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...

Conferința „ Cultura Calului și Renașterea Hipismului în România după 1989” va încheia reuniunea hipică de excepție de duminică de la Hipodromul Ploiești

A patra reuniune hipică din acest an, de la Hipodromul din Ploiești, va fi una de excepție, în program fiind cinci curse de trap....

Un bărbat de 43 de ani din Rădăuți a evadat din arestul la domiciliu după ce a fost condamnat la patru ani închisoare

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu...
Ultima oră
Pe aceeași temă