20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialÎn urma unor fraude la vot la alegerile din 11 mai, la...

În urma unor fraude la vot la alegerile din 11 mai, la Karachi are loc un nou scrutin

 

Noul vot, la care sunt chemate peste 86.000 de persoane, în circumscripţia “NA-250”, a început la ora locală 8.00 (6.00, ora României), sub stricta supraveghere a armatei, poliţiei şi unor trupe paramilitare, potrivit unui jurnalist AFP.

Scrutinul are loc după o zi de la asasinarea de către trei bărbaţi înarmaţi a vicepreşedintei organizaţiei de femei din cadrul Mişcării pentru Justiţie (PTI), Zorah Hussein, în provincia Sindh, a cărei capitală este Karachi.

Liderul PTI, un fost jucător de cricket, Imran Khan, a acuzat duminică Mişcarea Qaumi Muttahida (MQM), un partid ce reprezintă musulmani ce au emigrat în Pakistan în 1947 (mohajir), dar în special pe liderul formaţiunii, Altaf Hussain, care trăieşte în exil, la Londra, că se află în spatele asasinatului.

Majoritatea plângerilor pentru fraudă au fost înregistrate la Karachi. Observatori din partea Uniunii Euroene (UE) au anunţat, de altfel, că au constat “probleme grave”.

MQM şi Partidul Poporului Pakistanez (PPP) au anunţat că boicotează alegerile de duminică, după respingerea de către Comisia Electorală pakistaneză a cererii lor de organizare a unui nou vot în întreaga circumscripţie.

Alegerile de la 11 mai au fost câştigate devansat de Liga Musulmană (PML-N) a fostului premier Nawaz Sharif, urmată de PPP, care conduce Guvernul în exerciţiu. PTI a înregistrat un avans şi s-a plasat pe poziţia a treia în urma scrutinului.

 

Cele mai citite

Irina Begu, calificată în turul al treilea la Roma

Irina Begu s-a calificat în turul al treilea al turneului de categorie WTA 1000 de la Roma, după ce franţuzoaica Oceane Dodin a abandonat...

Tribunalul Vaslui a decis! Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu

Tribunalul Vaslui a menţinut, vineri, măsura arestului la domiciliu în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită. „În...

Iohannis,mesaj de Ziua Independenței Naționale a României

Președintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj cu prilejul Zilei Independenței Naționale a României. Vă prezentăm în continuare textul mesajului, așa  cum ne-a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă