21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialÎN SFÂRŞIT! FMI îi alungă pe “băieţii deştepţi” de la Hidroelectrica

ÎN SFÂRŞIT! FMI îi alungă pe “băieţii deştepţi” de la Hidroelectrica

Compania Hidroelectrica va trimite până la sfârşitul anului notificări privind încetarea contractelor bilaterale ale companiei Hidroelectrica, care nu au fost încheiate pe bursa de electricitate, la primul termen posibil, anunţă Ministerul Economiei. Decizia a fost luată în urma discuţiilor cu Fondul Monetar Internaţional, care a cerut oprirea scurgerilor de bani din companiile de stat.

Decizia vina la capătul a peste un deceniu în care miliarde de euro cuveniţi contribuabililor au fost cedaţi aşa-numiţilor “băieţi deştepţi” sub pretextele că sunt singurii dispuşi să cumpere volume mari sau că întreprinderile lor ar fi importante pentru economia naţională.

O parte dintre contracte au fost reînnoite chiar anul trecut şi teoretic nu pot fi reziliate până în 2018. Însă Hidroelectrica a fost nevoită deja să activeze clauza de forţă majoră, după ce  nu a reuşit să producă atât cât a promis că vinde.

Presiunile FMI au venit după ce luna trecută şi Comisia Europeană a avertizat România, prin vocea vicepreşedintelui Joaquin Almunia, că scurgerea de bani din Hidroelectrica trebuie să înceteze.

Iată în continuare articolele scrise în ultimii doi ani de România Liberă despre felul în care este căpuşată compania (click pe titluri):

Hidroelectrica subvenţionează companii private din banii contribuabililor

Cum se alege praful de Hidroelectrica, o companie de stat care ar trebui să aducă profituri de miliarde

Unde ascunde Guvernul mamuţii energetici

Comoara de sub Fondul Proprietatea

Cum a ajuns Hidro un butoi cu miere

 

Lucian Davidescu
Lucian Davidescuhttp://lucian-davidescu
Lucian Davidescu, sef departament
Cele mai citite

Cutii de carton cu 1, 2 sau 3 pereți: ce alegi pentru afacerea ta?

Afacerea ta va avea doar de câștigat dacă alegi cutiile de carton potrivite produselor pe care le comercializezi. Poate te întrebi care este legătură....

VIDEO. E gata! Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat au pus punct relației. “Viața merge înainte, indiferent de orice”

Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat și-au spus "adio" după o relație frumoasă de trei ani. Tot ce e frumos are și un sfârșit. Cu...

Cum alegi mobila de dormitor: Ghid complet pentru o amenajare eficientă și confortabilă

Dormitorul este una dintre cele mai importante camere din casa ta. Este locul unde petreci o mare parte a timpului, unde te odihnești și...
Ultima oră
Pe aceeași temă