23.4 C
București
luni, 8 iulie 2024
AcasăSpecialIn ciuda operatiei suferite

In ciuda operatiei suferite

Cantaretul de opera Luciano Pavarotti se va intoarce pe scena in 2007, in ciuda operatiei suferite recent de cancer la pancreas, a transmis BBC News.
Celebrul tenor italian, in varsta de 70 de ani, a declarat pentru ziarul „La Stampa”: „Intentionez sa ma intorc pe scena. Trebuie sa mai discut cu medicii, dar cred va voi incepe sa cant anul viitor”.
Din cauza operatiei suferite la inceputul acestei luni, cantaretul a fost nevoit sa anuleze concertele din turneul sau de adio. El se pregatea sa paraseasca Statele Unite pentru a incepe o serie de concerte in Marea Britanie atunci cand medicii au descoperit o tumoare maligna la pancreas. Aceasta a fost inlaturata de chirurgii din New York, potrivit managerului Terri Robinson. Intrebat cum se simte dupa operatie, Pavarotti a raspuns: „Mai bine, mai bine, mai bine. Sunt in sfarsit acasa, in sfarsit am iesit din spital. Ce pot sa spun? E un sentiment grozav”.
Tenorul a spus ca doreste sa se intoarca in Italia in saptamanile urmatoare pentru a-si continua recuperarea.
Luciano avea planificate concerte in Finlanda, Norvegia, Austria, Elvetia si Portugalia in septembrie. El incepuse turneul de adio anul trecut, dupa ce isi anuntase retragerea, dar a fost nevoit sa-l intrerupa din cauza frecventelor probleme de sanatate. In martie 2005 a fost nevoit sa faca o operatie la gat pentru a repara doua vertebre, iar o laringita l-a fortat sa-si anuleze aparitia in Concertul celor Trei Tenori din Mexic, in iunie 2005. A suferit si o operatie la spate, dupa care a contractat o infectie chiar in spital, fiind nevoit sa anuleze si concertele din Canada, SUA si Marea Britanie.
De la debutul sau, in Italia, in 1961, Pavarotti a devenit unul dintre cei mai cunoscuti cantareti de opera din lume. Intre 1990 si 2003 a sustinut 34 de concerte cu Placido Domingo si Jose Carreras, asa-numitul Concert al celor Trei Tenori, si a avut aparitii la patru finale ale Cupei Mondiale.

Cele mai citite

Șoc electoral în Franța: partidul lui Le Pen cade răpus de stânga franceză (Exit-poll)

Partidul lui Marine Le Pen se prăbușește pe locul 3, după primele estimări de la ieșirea de la urne Alianța de stânga și centriștii...

Noul premier britanic Keir Starmer – de la valorile marxiste, la cele capitaliste

Provenit din lumea proletariatului, Keir Starmer se declară om de centru, deși conduce de patru ani Partidul Laburist britanic. Are 61 de ani. Înflăcărat...

Jens Stoltenberg: Noile realități impun ca NATO să privească spre Pacific

„China este principalul facilitator al agresiunii de război a Rusiei împotriva Ucrainei” Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că prezența Australiei, Japoniei, Noii...
Ultima oră
Pe aceeași temă