15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialIdentitate vizuală pentru Capitala Culturală Europeană

Identitate vizuală pentru Capitala Culturală Europeană

Cluj-Napoca are o identitate vizuală pentru susținerea candidaturii orașului la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Lucrarea câștigătoare a fost premiată cu suma de 35.000 de lei, de către asociația care gestionează candidatura Clujului la acest titlu.

Creația câștigătoare a fost aleasă în urma unei competiții la care au participat sute de tineri creatori. Lucrarea a fost realizată de Camelia Imbuzan, director de creație al Vitrina Advertising și absolventă a Facultății de Arte Plastice din cadrul Universității de Artă și Design.

”Nu am mai considerat necesar să acordăm mențiuni, ci doar acest premiu”, a spus Florin Moroșanu, directorul general al Asociației Cluj Capitală Culturală Europeană 2021.

Conceptul ales de juriu reprezintă o cetate formată din mâini încrucișate, care ilustrează grafic și literele E și W, din cadrul sloganului ales de Asociația Cluj Capitală Culturală Europeană, ”East of West”. Cetatea este împărțită în nouă cadrane, care sugerează o fotografie aeriană a centrului orașului, iar culorile alese reprezintă cerul, acoperișurile, clădirile și spațiile verzi din Cluj.

Cele mai citite

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Europarlamentarul Ramona Strugariu va candida la funcția de primar în Cluj-Napoca

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreşedinte REPER, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, conform agerpres.ro. "Am intrat în politică tocmai ca să...

Un român în vârstă de 28 de ani a fost găsit mor într-o piață publică din Genova

O descoperire tragică a avut loc vineri, în jurul orei 16:30, în Piazza Monte Santodin din cartierul Sestri Ponente din Genova, Italia. Cadavrul unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă