11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialIaşi: Profesorul acuzat că ar avea o relaţie amoroasă cu o elevă...

Iaşi: Profesorul acuzat că ar avea o relaţie amoroasă cu o elevă susţine că fata i-a cerut ajutorul

Profesorul de la Colegiul de Artă “Octav Băncilă” din Iaşi, acuzat că ar avea o relaţie amoroasă cu o elevă de 16 ani, susţine că nu a întreţinut relaţii sexuale cu fata şi că aceasta i-a cerut ajutorul în urma unei relaţii tensionate pe care o avea cu tatăl vitreg.

Ioan Răducea, în vârstă de 42 de ani, profesor de istoria teatrului la Colegiul de Artă “Octav Băncilă” din Iaşi a declarat, marţi, că nu a întreţinut relaţii sexuale cu eleva de clasa a IX-a, ci a încercat să o ajute, la solicitarea acesteia, în urma unor probleme pe care adolescenta le avea în familie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mai mult, Răducea susţine că fata ar fi încercat să se sinucidă şi că ar fi consumat droguri şi etnobotanice.

“Am vrut doar să o ajut. Acuzaţiile la adresa mea sunt nefondate. Este vorba despre o persoană cu tentative suicidare, pe fondul consumului de droguri şi de etnobotanice. Mi-a povestit despre relaţia tensionată din casă, după divorţul mamei, spunându-mi că a fost abuzată de tatăl vitreg. Ea a stat ba cu mama, ba cu bunica şi mi-a spus că nu mai suportă această situaţie. M-am gândit că în acest mod, am să o pot proteja”, a declarat profesorul Ioan Răducea.

El a mai spus că a căutat doar să tempereze pornirile disperate ale fetei, recunoscând că în acest caz ar fi trebuit să apeleze la psihologul şcolii.

Profesorul Ioan Răducea a precizat că a fost în casa familiei fetei, a stat chiar şi la masă şi că nu înţelege acuzaţiile aduse de mama tinerei.

“Nu i-am făcut nimic rău, am încercat doar să o protejez”, a adăugat profesorul ieşean.

Conducerea Colegiului de Artă “Octav Băncilă” din Iaşi a declanşat o anchetă în cazul unui profesor în vârstă de 42 de ani, acuzat că ar avea o relaţie amoroasă cu o elevă de 16 ani.

Ancheta conducerii colegiului a fost declanşată în urma unei sesizări depuse de mama fetei, aceasta reclamând o relaţie între fiica sa, elevă în clasa a IX-a, şi profesorul de Istoria teatrului, Ioan Răducea.

Mama tinerei susţine că aceasta merge frecvent împreună cu profesorul în diverse localuri din Iaşi şi că dascălul i-a oferit fetei mai multe cadouri, printre care un inel şi un calculator.

Potrivit conducerii şcolii, mama susţine că fiica ei nu ar fi întreţinut relaţii sexuale cu profesorul respectiv, însă reclamă o relaţie necorespunzătoare între cei doi.

Directorul Colegiului de Artă “Octav Băncilă” din Iaşi, Dana Barnea, a afirmat că, până la finalizarea anchetei, s-a decis ca profesorul Ioan Răducea să nu mai ţină ore la clasa unde învaţă fata.

Mama tinerei a depus plângere şi la Poliţia Iaşi împotriva profesorului ieşean.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă