12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialIasi: Moastele Sfintei Parascheva au fost scoase din catedrala

Iasi: Moastele Sfintei Parascheva au fost scoase din catedrala

"Romania libera" de maine va publica un amplu reportaj, bogat ilustrat cu imagini de la procesiunile de astazi de la Iasi.
Moastele Cuvioasei Parascheva au fost purtate, in procesiune, pe strazile din jurul Catedralei mitropolitane din Iasi, dupa care au fost depuse pe amplasamentul special amenajat in curtea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.
Sute de pelerini sositi la Iasi inca de la primele ore ale diminetii au asistat la slujba sustinuta de un sobor de preoti condusi de IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Procesiunea a fost urmata de oficierea, in curtea Catedralei mitropolitane, slujbei de sfintire a apei si Taina Sfantului Maslu, dupa care s-a oficiat Sfanta Liturghie. Tot joi, intre orele 16,00 si 19,00, in Catedrala mitropolitana se va desfasura slujba de Priveghere a sarbatorii Aducerea moastelor Sfantului Apostol Andrei la Iasi.
Diseara, la ora 22.30, la aeroportul din Iasi va sosi din Grecia o delegatie de preoti condusi de IPS Efrem, Mitropolit de Zdra, Spetses si Eghina care va aduce un fragment din moastele Sf. Nectarie Taumaturgul. Potrivit traditiei, moastele Sfintei Cuvioasei Parascheva vor fi introduse in Catedrala mitropolitana luni seara.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă