15.7 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialHoţi fără majorat

Hoţi fără majorat

Poliţiştii constănţeni au înregistrat în ultimele zile două cazuri de furturi comise de minori. Numărul acestor evenimente este din ce în ce mai mare, pentru că de multe ori aceştia scapă nepedepsiţi.

Cel mai recent caz a fost sesizat poliţiştilor ieri dimineaţă. Aceştia au fost anunţaţi că în noaptea de 15 spre 16 aprilie persoane necunoscute au pătruns în sediul unei societăţi comerciale de pe strada Midiei, de unde au fost sustrase mai multe pachete cu ţigări. Oamenii legii au identificat în scurt timp de la sesizare, un minor în vârstă de 17 ani, din localitate, suspect de comiterea furtului. Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat, fiind cercetat în stare de libertate.

Un caz mai deosebit a avut loc luni. Poliţiştii din Chirnogeni au fost sesizaţi de către o localnică în vârstă de 42 de ani cu privire la faptul că, în cursul zilei, între orele 9.30 şi 11.00, persoane necunoscute i-au sustras din locuinţă suma de 1.250 lei.

Din primele cercetări s-a stabilit că în intervalul orar precizat mai sus, păgubitul se afla în curtea locuinţei unde efectua activităţi gospodăreşti şi a lăsat uşa de la casă, neasigurată, iar din bucătărie, dintr-un buzunar al unei bluze de trening, i-a fost sustrasă suma de 1.250 lei. Poliţiştii din localitate au identificat o minoră în vârstă de 17 ani, din localitatea Negru Vodă, suspectată de comiterea furtului, stabilind totodată faptul că aceasta a lucrat ca zilier în gospodăria păgubitei şi cunoştea bine obiceiurile acesteia, precum şi configuraţia locuinţei. Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că minora a profitat de faptul că reclamanta nu se afla în locuinţă şi a pătruns pe uşa de la bucătărie lăsată deschisă şi nesupravegheată, iar din bluza de trening ce se afla pe un scaun a sustras suma de bani, fără a mai lua şi alte bunuri.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea documentării activităţii infracţionale a minorei cu respectarea dispoziţiilor legale în materie, acesteia fiindu-i întocmit dosar penal. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 80% şi predat părţii vătămate.

Cele mai citite

Dispută Brazilia-Israel: Președintele Lula da Silva și-a revocat ambasadorul de la Tel Aviv

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva l-a revocat pe ambasadorul său în Israel și l-a trimis în calitate de reprezentant special la Geneva,...

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. se plânge că a fost exclus din dezbaterea televizată Biden-Trump

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. s-a plâns organismului responsabil de buna desfăşurare a campaniei electorale că a fost exclus din dezbaterea...

Dispută Brazilia-Israel: Președintele Lula da Silva și-a revocat ambasadorul de la Tel Aviv

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva l-a revocat pe ambasadorul său în Israel și l-a trimis în calitate de reprezentant special la Geneva,...
Ultima oră
Pe aceeași temă