18.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialHossu: Scopul nostru nu este să facem disponibilizări

Hossu: Scopul nostru nu este să facem disponibilizări

Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a declarat luni că scopul în ceea ce priveşte legea salarizării unice şi reducerile de cheltuieli nu îl reprezintă disponibilizările, potrivit ziare.com.

Acesta a precizat că s-a luat un agajament pe fondul de salarii, urmând să se facă încadrări pe acest fond. Cu toate acestea, modificările trebuie să se încadreze şi în limitele Codului muncii, adaugă liderul sindical, iar acest lucru se va reflecta în “o pierdere a proceselor şi reintegrarea persoanelor respective”.

Bogdan Hossu a precizat că o problemă serioasă o reprezintă şi evaziunea fiscală şi că aceasta va fi discutată în cadrul întâlnirilor cu FMI.

“(…)Dacă s-ar reduce cu 2-3% evaziunea fiscală pe care Ministerul Finanţelor o reclamă la 29% din PIB ar exista suficienţi bani pentru politici active pentru crearea de locuri de muncă”, a declarat Hossu, la Antena 3.

Acesta a precizat că o altă problemă serioasă o reprezintă şi birocraţia: primul lucru care ar trebui făcut ar fi instalarea “sistemului un ghişeu”.

“Ca să te duci să rezolvi problemele pentru angajaţi, te plimbi pe la vreo şapte ghişee”, conchide Hossu.

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional condusă de Jeffrey Franks se află în România până pe 4 august şi are programate întâlniri cu reprezentanţii guvernamentali, dar şi cu liderii patronali, sindicali şi ai partidelor politice.

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă