22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialHoroscopul vedetelor

Horoscopul vedetelor

Patricia Arquette, 8 aprilie 1968 (foto 1)
Cu actoria in gene, cu senzualitate, dar si abilitati interpretative ce penduleaza cu usurinta de la comic la tulburator sau datator de fiori, Patricia Arquette e una dintre cele mai talentate actrite din generatia sa, fara insa a fi devenit un star in toata puterea cuvantului. Desi are o cariera de 20 de ani in spate si roluri sub directia unor regizori precum Tim Burton, David Lynch si Martin Scorsese, imaginea de vedeta i-a fost asociata mai mult in prezenta surorii Rosanna, a fratelui David (actori si ei) si mai ales la mijlocul anilor’ 90, cand s-a casatorit cu starul Nicolas Cage. Rolul care a remarcat-o a fost cel din thrillerul "True Romance" in 1993, apoi "Lost Highway",  "Stigmata", "Bringing Out the Dead", "Ed Wood" au dat cu adevarat masura talentului sau. In 2004 a facut pasul – neasteptat pentru o actrita care jucase cu preponderenta in filme independente – spre televiziune, acceptand rolul din serialul "Medium". Alegerea s-a dovedit a fi castigatoare, caci rolul i-a adus un premiu Emmy in 2005 si o multime de alte nominalizari in anii urmatori. Casnicia tumultuoasa cu Nicolas Cage s-a sfarsit in 2001. Un an mai tarziu, Patricia il intalnea pe actorul Thomas Jane si cei doi se casatoreau in 2006. Astazi au o fetita, insa in 2009 Patricia a inaintat actiune de divort.

Kristen Stewart, 9 aprilie 1990 (foto 2)
O tanara a carei asemanare cu Jodie Foster i-a adus in 2002 un rol apreciat de critica alaturi de experimentata actrita, in thrillerul "Panic Room", Kristen Stewart a jucat mai mereu roluri de adolescenta cu probleme, rebela si tulburata. Dupa succesul din "Panic Room" a urmat filmul "Cold Creek Manor", unde interpreta rolul fiicei lui Dennis Quaid si a lui Sharon Stone. In 2004, "Speak" ii oferea ocazia interpretarii unuia dintre cele mai bune roluri ale sale, o adolescenta abuzata, care refuza sa mai comunice. In 2007, "In the Land of Women" o alatura lui Meg Ryan si lui Adrien Brody, iar Sean Penn o alegea pentru drama sa "Into the Wild". Aprecierile adunate de rolurile neobisnuite interpretate pana atunci ii aduceau in 2008 rolul romantic al Bellei in ceea ce se anticipa a fi un succes covarsitor la publicul tanar: adaptarea primului roman din seria fantastica "Twilight". Filmul a intalnit si chiar a depasit asteptarile, a transformat protagonistii in noii idoli ai adolescentilor din lumea intreaga, astfel ca pentru anul acesta se pregateste continuarea, "New Moon".

Dennis Quaid, 9 aprilie 1954 (foto 3)
Pe texanul Dennis Quaid il recunosti usor – ti-l amintesti din roluri de cowboy ("Wyatt Earp") ori de sportiv ("Any Given Sunday") interpretate in cea mai mare parte a carierei sale.
Atletic, cu zambetul si infatisarea de all american boy, actorul si-a inceput cariera in anii ‘80 sub auspicii generoase ("The Right Stuff", "The Big Easy" ori drama muzicala "Great Balls of Fire"), insa decada urmatoare a petrecut-o mai putin jucand si mai mult straduindu-se sa invinga dependenta de droguri. Lupta a castigat-o, casnicia cu Meg Ryan, "logodnica" de atunci a Americii, pe care o cunoscuse pe platourile de filmare la "Flesh and Bone" si "Innespace", a sucombat. Ulterior, Dennis si-a reconstruit reputatia artistica prin filme ca "Traffic", "Far From Heaven" (care i-a adus numeroase nominalizari si premii), "The Rookie", "The Flight of the Phoenix", "In Good Company", "Vantage Point", "Smart People", s-a recasatorit cu o texana si astazi au doi gemeni.

Andy Garcia, 12 aprilie 1956 (foto 4)
Actorul cu privire de catifea s-a nascut in orasul Bejucal din Cuba si avea numai cinci ani cand parintii au fugit de regimul castrist in SUA. A primit o stricta educatie catolica si aceasta, impreuna cu natura discreta si decenta innascuta, constituie probabil motivul pentru care este cunoscut, in afara realizarilor artistice, drept unul dintre cei mai devotati soti si parinti de la Hollywood. Este astazi un actor iconic, unanim recunoscut pentru rolul din "Nasul" – partea a III-a. Primul personaj remarcabil, interpretat in "Eight Million Ways to Die", l-a determinat pe regizorul Brian de Palma sa ii ofere un rol in "Incoruptibilii". O data cu acesta a cunoscut succesul. A urmat "Internal Affairs", alaturi de Richard Gere, iar in 1990 Francis Ford Coppola, intuind in el intruchiparea perfecta a lui Vincent Corleone, fiul nelegitim al lui Sonny Corleone, il distribuia in "Nasul", umar la umar cu Al Pacino (pe care avea sa-l reintalneasca, 17 ani mai tarziu, in "Ocean's 13"). Cu acest rol era nominalizat la Oscar si devenea un star. Andy Garcia a pendulat cu versatilitate, credibilitate si rafinament intre roluri romantice ("When A Man Loves A Woman"), personaje revolutionare ("The Arturo Sandoval Story", "Lost City" – debutul sau regizoral), artisti ("Modigliani") si mafioti (recenta serie "Ocean's").

Cele mai citite

Prins în flagrant în timp ce transporta o cantitate de  100 grame substanțe psihoactive

La data de 19.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Harghita au dispus reținerea pe...

O casă din Sectorul 2 al Capitalei a luat foc

Un incendiu de proporții, însoțit de degajări mari de fum, a izbucnit luni la o casă situată pe Strada Călușei din Sectorul 2 al...

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din estul României

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din unele regiuni ale unor țări europene, inclusiv în estul României, susține un raport publicat de Centrul Euro-Atlantic pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă