16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialHillary Clinton si Barak Obama, intr-o confruntare televizata

Hillary Clinton si Barak Obama, intr-o confruntare televizata

Cei doi favoriti democrati in cursa pentru Casa Alba, Hillary Clinton si Barak Obama, s-au confruntat din nou duminica in cadrul unei dezbateri televizate, fiecare dintre ei afirmand ca este cel mai potrivit pentru presedintia Statelor Unite, relateaza AFP, consultata de Mediafax.

In cadrul dezbaterii desfasurate in statul Iowa, Hillary Clinton a afirmat ca este cea mai buna alegere pentru a face fata atacurilor republicane.

Barak Obama s-a declarat adeptul schimbarii: "Daca vreti pe cineva care sa adune tara in jurul unei cauze comune si a unui destin comun, atunci eu sunt omul vostru", a afirmat el.

Hillary Clinton conduce in sondaje la nivel national, dar este devansata de Barak Obama in statul Iowa, unde se va desfasura primul scrutin pentru desemnarea reprezentantului democrat in cursa pentru Casa Alba.

Clinton l-a atacat pe senatorul de Illinois pe tema unei declaratii anterioare in care promitea ca daca va fi ales presedinte va fi pregatit pentru dialog cu inamicii Statelor Unite.

"Din moment ce va asumati asemenea responsabilitati, nu veti fi nevoit sa le spuneti adversarilor dumneavoastra ca aveti intentia de a-i intalni fara a stabili anumite conditii in prealabil, inca din primul an al mandatului", a declarat senatorul de New York.

Barak Obama si-a sustinut punctul de vedere avertizand ca, daca va fi ales in 2008, va fi pregatit sa utilizeze forta militara impotriva celulelor al-Qaida din Pakistan.

"Statele puternice si presedintii puternici se intalnesc cu adversarii. Nu ar trebui sa ne fie teama sa o facem si noi, am incercat sa procedam altfel, dar nu a mers", a explicat Obama.

"Daca Osama ben Laden ar fi fost in raza noastra de actiune, il puteam elimina inainte de a ucide 3.000 de americani", a adaugat senatorul de Illinois facand referire la atacurile de la 11 septembrie 2001.

Barak Obama a mai fost criticat in trecut din cauza lipsei de experienta. De data aceasta, el a replicat ironic ca "nimeni nu avea mai multa experienta decat fostul sef al Pentagonului Donald Rumsfeld si vicepresedintele Dick Cheney".

Obama a facut aluzie la senatorii prezenti, printre care si Hillary Clinton, care au votat pentru intrarea Statelor Unite in razboi impotriva Irakului, in 2002.

"Cred ca senatorul Obama reprezinta schimbarea, iar Hillary Clinton are experienta", apreciaza guvernatorul statului New Mexic Bill Richardson, care se afla pe pozitia a patra in sondajele de opinie.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă