20.1 C
Bucharest
Tuesday, 26 September 2023
HomeSpecialHillary Clinton avertizează regimul lui Assad în legătură cu armele chimice

Hillary Clinton avertizează regimul lui Assad în legătură cu armele chimice

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a lansat luni la Praga un “avertisment dur” la adresa regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad cu privire la o eventuală utilizare a armelor chimice împotriva poporului său, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Există o linie roşie pentru Statele Unite”, a declarat ea în faţa presei. “Încă o dată, lansăm un avertisment foarte dur la adresa regimului lui Assad, comportamentul său este condamnabil. Acţiunile sale faţă de propriul popor sunt tragice”.

Clinton s-a exprimat după încheierea unei reuniuni cu omologul său ceh, Karel Schwarzenberg.

“Nu vreau să intru acum în detalii şi să vorbesc despre ce intenţionăm să facem în caz de probă credibilă că regimul lui Assad a recurs la arme chimice împotriva propriei sale populaţii”, a declarat secretarul de Stat american. “Este suficient de spus că suntem desigur pregătiţi să luăm măsuri în cazul în care această eventualitate se va produce”.

Cele mai citite

SUA a capturat un oficial al Statului Islamic în nordul Siriei

Comandamentul Central al Statelor Unite(SUA) a declarat luni că forțele sale au capturat un oficial al Statului Islamic după ce au efectuat sâmbătă un...

Țara noastră, dată exemplu celorlalte țări vecine Ucrainei în problema exportului de cereale

 Preşedintele Volodimir Zelenski a precizat că aşteaptă şi de la alte ţări vecine o cooperare constructivă în problema cerealelor aşa cum a fost...

Varză murată la butoi. Rețeta lui Radu Anton Roman: ingredientul care păstrează apa limpede și frunza tare

Varză murată la butoi. Rețeta lui Radu Anton Roman: ingredientul care păstrează apa limpede și frunza tare
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies