20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialHezbollah susţine că a "învins" CIA în războiul informaţiilor

Hezbollah susţine că a “învins” CIA în războiul informaţiilor

Hezbollah a salutat miercuri ceea ce mişcarea şiită libaneză consideră fi o reuşită în lupta cu CIA privind informaţiile, după ce i-a demascat pe agenţii americani în Liban, cerându-i guvernului de la Beirut să ia măsuri imediate împotriva Ambasadei SUA în această ţară, informează AFP, citat de Agerpres.

Securitatea noastră (…) a dezvăluit o mulţime de comploturi americane şi israeliene în Liban”, le-a declarat ziariştilor un deputat al Hezbollah, Hassan Fadlallah.

“Îi cerem guvernului libanez să întreprindă măsuri imediate (…) ridicând problema pe lângă Naţiunile Unite şi ambasade străine, astfel încât lumea întreagă să ştie cu ce se ocupă Ambasada Statelor Unite ale Americii în Liban’, devenită un veritabil ‘reper de spioni”, a insistat deputatul libanez.

Sursa a explicat că Hezbollah, mişcare şiită susţinută de Iran şi de Siria, a reuşit să-i demaşte pe agenţii CIA infiltraţi în rândurile sale.

Serviciile secrete libaneze le-au învins pe cele americane şi israeliene, în aşa-numitul război al informaţiilor”. “Rezistenţa (Hezbollah) a orbit contrainformaţiile americane“, a concluzionat parlamentarul libanez.

Această declaraţie intervine la câteva zile de la dezvăluirile de presă, conform cărora formaţiunea şiită a demascat mai mulţi agenţi, infiltraţi de CIA în rândurile Hezbollah.

Pentru prima dată de la crearea sa, în 1980, liderul Hezbollah, şeicul Hassan Nasrallah, a anunţat în iunie că membri ai formaţiunii sale au recunoscut că sunt agenţi CIA.

Din aprilie 2009, peste 100 de persoane, în secial militari şi angajaţi în serviciile de telecomunicaţii, au fost arestate în Liban pentru spionaj în favoarea Israelului.

Cele mai citite

VIDEO. Maria Cârneci, fără perdea. Dezvăluiri emoționante despre relația cu Romulus Petrescu

Prezentă în emisiunea de la Kanal D "40 de întrebări" cu Denise Rifai, Maria Cârneci a vorbit despre relația cu Romulus Petrescu, despre viața...

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...

VIDEO. Poli Iași obține victoria în partida cu FC Hermannstadt

Într-un meci tensionat din cadrul etapei a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal, Politehnica Iași a reușit să învingă echipa FC Hermannstadt...
Ultima oră
Pe aceeași temă