17.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăPoliticăPentagonul nu vede nicio schimbare în poziția forței nucleare strategice a Rusiei

Pentagonul nu vede nicio schimbare în poziția forței nucleare strategice a Rusiei

Pentagonul nu a observat nicio schimbare în ceea ce privește dispunerea forțelor nucleare strategice ale Rusiei, în ciuda a ceea ce oficialii au numit „retorica iresponsabilă” a Moscovei, care detaliază planurile pentru exerciții care implică desfășurarea de arme nucleare tactice, scrie Reuters.

Rusia a declarat că va organiza exerciții militare care vor include desfășurarea de arme nucleare tactice, după ceea ce Moscova a spus că sunt amenințări din partea Franței, Marii Britanii și Statelor Unite. Aceasta a precizat că exercițiile au fost ordonate de președintele rus Vladimir Putin.

Vor participa forțele de rachete din Districtul Militar Sudic, aviația și marina militară, a precizat Ministerul Apărării.

„Nu am văzut nicio schimbare în postura lor de forță strategică. Evident, vom continua să monitorizăm”, a declarat generalul-maior al Forțelor Aeriene americane Patrick Ryder, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Exercițiul are ca scop asigurarea integrității teritoriale și a suveranității Rusiei, a precizat ministerul său al apărării.

Ministerul rus de Externe a declarat că exercițiile au avut ca scop, de asemenea, să calmeze „mințile înfierbântate” din Occident, pe care Moscova le-a acuzat că fac presiuni pentru o confruntare militară directă între alianța militară NATO condusă de SUA și Rusia.

Ryder a criticat comentariile venite de la Moscova.

„Acesta este un exemplu al tipului de retorică iresponsabilă pe care am văzut-o din partea Rusiei în trecut. Este complet nepotrivită, având în vedere situația actuală de securitate”, a declarat Ryder.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

O casă din Sectorul 2 al Capitalei a luat foc

Un incendiu de proporții, însoțit de degajări mari de fum, a izbucnit luni la o casă situată pe Strada Călușei din Sectorul 2 al...

Gheorghe Dincă, afirmații tulburătoare: “Pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu nu le-am omorât, ci le-am vândut!”

Gheorghe Dincă, cunoscut ca „Monstrul din Caracal”, încearcă să obțină rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare....

Nicu Ștefănuță cere lămuriri Jandarmeriei pentru comportamentul abuziv la care a fost martor, la protestul de solidaritate cu Palestina care a avut loc sâmbătă,...

Sâmbătă, 18 mai, a fost organizat protestul în solidaritate cu Palestina, care a pornit de la Piața Universității și a continuat până în Piața...
Ultima oră
Pe aceeași temă