36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialHavana va elibera încă cinci disidenţi

Havana va elibera încă cinci disidenţi

Guvernul cubanez a autorizat eliberarea a încă cinci disidenţi, care nu fac parte dintre cei 52 a căror eliberare a fost decisă în mai, a anunţat Biserica romano-catolică, relatează BBC News online, potrivit NewsIn.

În schimb, cei patru bărbaţi şi o femeie au acceptat să imigreze în Spania după eliberare. Anterior, PE a acordat premiul pentru drepturile omului disidentului cubanez Guillermo Farinas. El a spus că această distincţie îi va spori angajamentul pentru o schimbare paşnică în Cuba, dar a avertizat că i-ar putea îngreuna campania pentru libertate politică.

Arhiepiscopul de Havana a anunţat că Juana Maria Nieves, Domingo Ozuna, Juan Francisco Marimon, Misael Mena şi Jose Luis Ramil vor fi eliberaţi de autorităţile cubaneze. Ei executau pedepse cu închisoarea cuprinse între 10 şi 17 ani pentru deturnare şi terorism.

Conform unei înţelegeri  mediate de Biserică în mai, Havana a promis să elibereze până la 8 noiembrie 52 de deţinuţi politici închişi din 2003. Până acum, 39 au plecat în Spania, împreună cu rude, dar şapte dintre cei 13 disidenţi încă în închisoare au spus că nu vor părăsi Cuba, respingând astfel oferta Bisericii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă