18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialHarghita: Bărbați internați în spital, după ce s-au rănit cu petarde

Harghita: Bărbați internați în spital, după ce s-au rănit cu petarde

Zeci de persoane din Harghita au sunat la 112 în noaptea de Revelion, după ce s-au rănit cu petarde sau li s-a făcut rău de lamâncare și băutură, relatează Mediafax. De asemenea, în județ s-au înregistrat și patru nașteri.

Reprezentanți ai Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Harghita au declarat, joi, că în noaptea de Revelion au fost zeci de solicitări din tot județul, echipajele lucrând "la foc continuu”.

Potrivit acestora, la 15 minute după miezul nopții ambulanța a fost solicitată la Vlăhița, unde un bărbat de 39 de ani a suferit arsuri pe față, provocate de artificii. El a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, iar în prezent starea acestuia este bună, conform medicilor.

La câteva minute de la acest caz, o altă ambulanță a fost chemată în cartierul Szecseni din Miercurea Ciuc, pentru un tânăr de 18 ani care a suferit o plagă la mâna dreaptă din cauza unei petarde, iar un alt echipaj SAJ a fost solicitat la Remetea, unde unui bărbat de 48 de ani i-au fost zdrobite patru degete de la mâna dreaptă, după ce a aprins o petardă.

Serviciul Judeţean de Ambulaţă Harghita a fost solicitat, în noaptea de Revelion, şi pentru patru femei însărcinate care au intrat în travaliu, între acestea fiind o adolescentă de 17 ani din Corund și o tânără de 19 ani din Ditrău, care au fost transportate la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc şi la Spitalul Județean de Urgentă din Miercurea Ciuc.

Cazurile de ebrietate au reprezentat, însă, mare parte dintre urgențele rezolvate de SAJ în noaptea de Anul Nou, printre persoanele cu comă alcoolică fiind şi doi adolescenţi de 14 ani şi 16 ani. Totodată, un bărbat de 48 de ani, din Lunca de Jos, aflat în stare avansată de ebrietate, a fost transportat la secția de Neurochirurgie a Spitalului de Urgență din Târgu Mureș, după ce a căzut pe stradă și a suferit un traumatism cranio-cerebral sever.

Echipajele SAJ au mai acordat asistență în cazuri de reacții alergice la ciuperci și fructe de mare, dar şi unor persoane care au avut colici abdominale, renale, dureri toracice, stări febrile la bebeluși, lipotimii, crize de hipertensiune arterială.

De asemenea, a fost transportat la spital un băiat de 16 ani care a suferit degerături la mâna dreaptă, după ce în noaptea de Revelion a fost la pădure după lemne.

Conform surselor citate, a crescut considerabil, încă de la primele ore ale dimineţii de joi, şi numărul solicitărilor pentru persoane cu afecţiuni cardiace, afectate de ger și de variațiile mari de temperatură, de aproximativ 15 grade Celsius, înregistrate de la noapte la zi.

Cele mai citite

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

Zeljko Kopic, încrezător înaintea barajului cu Csikszereda: „Dinamo este favorită”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că formaţia sa este favorită în barajul cu divizionara secundă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. „Suntem într-o formă bună, ne-am...
Ultima oră
Pe aceeași temă