9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialHalep vrea o nouă finală la Turneul Campioanelor

Halep vrea o nouă finală la Turneul Campioanelor

Simona Halep participă la Turneul Campioanelor de la Singapore, competiţie disputată pe hard şi dotată cu premii totale de 7 milioane de dolari, pentru al treilea an la rând. Pentru româncă, cele mai frumoase amintiri sunt cele din 2014, când Halep a învins-o clar pe Serena Williams în faza grupelor. Americanca, însă, şi-a luat revanşa în finală.

În schimb, anul trecut, Halep nu a ieşit din grupe. În acest an, Serena Williams s-a retras și, astfel, sportiva noastră a devenit a treia favorită la câștigarea competiției. Din această postură, Simona Halep a început ieri perfect Turneul Campioanelor de la Singapore. Românca, locul 4 WTA, s-a impus la capătul unui meci excelent în fața lui Madisson Keys din SUA, în două seturi: 6-2, 6-4. Românca nu i-a permis adversarei sale să profite foarte mult de micile sale ezitări și a fructificat fiecare moment bun, răspunzând perfect în finalul setului doi cu un  break. Simona s-a impus într-o oră și opt minute de joc, după un prim set în care Keys a greșit foarte mult, iar românca a câștigat fără prea multe emoții. Americanca, însă, și-a îmbunătățit vizibil jocul în al doilea set, în care a condus cu 1-0 și 2-1. Halep i-a oprit seria lui Keys  cu un punct superb pe propriul serviciu, într-un moment crucial, reușind să egaleze la 2, iar din acel moment totul a mers excelent pentru constănțeancă. Halep a  revenit la conducerea jocului, cu 5-4 la game-uri, şi a servit pentru câştigarea meciului. Ultimul punct al game-ului a fost  de excepție, Simona surprinzând-o pe Keys cu un rever în lung de linie perfect.

304.000 USD deja pentru Halep la Singapore

De-a lungul timpului, Halep și Keys s-au întâlnit de șase ori, iar Simona are acum avantajul clar în partidele directe: 5-1. Halep a învins-o pe Keys în turul doi la Roma în 2014 (scor 5-7, 6-0, 6-1), în optimi la Wimbledon 2016 (scor 6-7, 6-4, 6-3), în finală la Montreal 2016 (scor 7-6, 6-3) şi în sferturi la Wuhan 2016 (scor 6-4, 6-2), în timp ce americanca a câştigat un singur meci contra Simonei, în primul tur la Sydney 2014 (scor 6-1, 6-4). Câştigătoare a partidei de la Singapore, Simona Halep va primi 153.000 de dolari, pe lângă premiul asigurat deja pentru participarea în grupe, în valoare de 151.000 de dolari.

Antrenorul Cahill, decisiv

Simona Halep, după meciul de debut la Singapore 2016, s-a arătat optimistă: “Sunt foarte bucuroasă pentru că am jucat un tenis exact și am reușit să mențin un ritm susținut. Am avut momente grele în finalul setului doi, dar sunt foarte bucuroasă că am avut forța să le depășesc și în final să mă impun. Acum mă gândesc deja  la următorul meci și vreau să merg cât mai departe aici la Singapore. Orice victorie îmi dă încredere că pot ajunge până în finală și caut să fiu la cel mai bun nivel.”.

Partida cu Madison Keys a avut și câteva momente tensionate, când Simona Halep – așa cum a făcut de fiecare dată – i-a cerut ajutorul antrenorului Daren Cahill. “Nu e cazul să te panichezi!”, şi-a început Cahill discursul, care a fost oprit rapid de Simona: „Vreau să discutăm despre reverul meu!”. Cahill a detensionat situaţia: “E foarte bun! Ştii foarte bine că meciurile împotriva ei au suişuri şi coborâşuri. Nu te mai gândi la părţile negative, fii pozitivă. Continuă să stai bine pe picioare şi să redirecţionezi mingile!”.

Intervenţia lui Cahill s-a dovedit a fi cât se poate de utilă, Simona reuşind să revină şi să câştige şi setul secund cu 6-4 și, implicit, partida.   

PERFORMANȚĂ

Cele mai bune opt WTA, la Singapore

Halep face parte în acest an la Turneul Campioanelor, care reunește cele mai bune opt jucătoare ale lumii, din Grupa Roșie. Alături de româncă se mai regăsesc : Angelique Kerber, Madison Keys și Dominica Cibulkova. În Grupa Albă, cealaltă de la Singapore, sunt alte patru sportive de top: Agnieszka Radwanska, Karolina Pliskova, Garbine Muguruza și Svetlana Kuznețova.

Simona Halep are în 2016 trei titluri, adjudecate la Madrid, București și Montreal. La Montreal, Simona Halep a învins-o în marea finală chiar pe americanca Madison Keys, pe care a bătut-o în meciul inaugural de la Singapore. Simona Halep va juca mâine cel de-al doilea meci din faza grupelor.

Cele mai citite

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă