15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialHalep şi Tecău se pregătesc pentru Australian Open

Halep şi Tecău se pregătesc pentru Australian Open

Primul turneu de Mare Slem al anului, Australian Open, debutează luni. Competiţia a început deja, dar se dispută doar calificări, meciurile principale urmând a se desfăşura de pe 16 ianuarie. România va fi reprezentată la această întrecere de 13 sportivi, zece fete şi trei băieţi. Constanţa îi va avea în competiţie pe Simona Halep, calificată direct pe tabloul principal, la fel ca Horia Tecău, care este cotat şi printre favoriţii întrecerii de dublu.

Prima a încheiat ieri participarea la un alt turneu, la Hobart. Constănţeanca a fost eliminată în sferturile de finală ale întrecerii dotate cu premii totale de 220 de mii de dolari de principala favorită, Yanina Wickmayer (Belgia). Simona Halep, a 57-a jucătoare a lumii, nu a rezistat decât 58 de minute în faţa belgiencei care s-a impus cu scorul de 6-4, 6-0. În urma participării la turneul de la Hobart, Halep s-a ales cu un cec în valoare de peste cinci mii de dolari şi 70 de puncte în ierarhia WTA.

La fel ca Halep, Horia Tecău nu a avut nici el un debut de an senzaţional. La cele trei turnee la care a participat înainte de Australian Open, constănţeanul a ajuns până în careul de aşi doar la Brisbane, în rest a cedat încă din primele tururi. 

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă