20.9 C
Bucharest
Thursday, 28 September 2023
HomeSpecialGuvernul vrea să aprobe miercuri ordonanţa privind salarizarea bugetarilor

Guvernul vrea să aprobe miercuri ordonanţa privind salarizarea bugetarilor

Ordonanţa privind salarizarea bugetarilor a plecat spre avizare la ministere, urmând să fie aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, citat de Agerpres

“Ordonanţa a plecat în avizare spre celelalte ministere, care îşi vor da avizul în cursul acestor zile. Vrem s-o avem miercuri în şedinţa de Guvern şi s-o aprobăm în formula pe care o cunoaşteţi, pe care a prezentat-o ministrul Muncii, inclusiv marţi seara în conferinţă de presă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, joi, într-un briefing la Palatul Victoria. 

Dan Suciu a subliniat că Executivul are disponibilitatea de a se întâlni în continuare cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ. 

“Noi aveam această disponibilitate, o avem şi în continuare. În cursul zilei de ieri (când a avut loc mitingul sindicatelor din educaţie – n.r.) nu au fost solicitări pentru aceste întâlniri. Noi am pornit procesul în consecinţă. Ministerul e dispus la orice discuţie cu sindicatele, în limitele bugetare şi structura ordonanţei pe care deja a prezentat-o”, a explicat Suciu. 

El a atras atenţia că sindicatele din diverse domenii au solicitat aprobarea cât mai urgentă a acestei ordonanţe. 

“Sindicatele din diverse domenii chiar au solicitat printr-un comunicat public (…) aprobarea cât mai urgentă a ordonanţei. Sigur, nu sunt cei din educaţie. De asemenea, avem acordul celor din sănătate pentru acesta şi toate celelalte structuri sindicale sunt în principiu de acord cu ordonanţa şi principiul de corecţie salarială pe care îl introduce această ordonanţă în salarizarea bugetarilor. Până la urmă e vorba de creşteri salariale la toate tipurile profesionale pe care le avem în acest moment în plată, sigur nu la toţi bugetarii, dar la toate aceste categorii, unele mai mult, altele mai puţin, în funcţie de corecţiile pe care trebuie să le facem pentru a ne putea îndrepta spre un sistem echitabil de salarizare. Avem sigur priorităţi, una este sănătatea, care intră în plată ca prioritate din 1 august anul ăsta, cealaltă, dacă lucrurile rămân aşa, este educaţia, care intră în plată ca prioritate de la 1 august anul viitor”, a afirmat Dan Suciu, răspunzând unei întrebări referitoare la faptul că ministrul Muncii a susţinut că ordonanţa nu va fi adoptată în cazul în care toţi actorii sindicali implicaţi nu vor fi de acord cu aceasta. 

Totodată, întrebat dacă ar mai putea fi ceva schimbat în cazul acestei ordonanţe, Suciu a spus că documentul este “unul valid”, însă “orice e posibil”. 

“Nu vreau să anticipez, orice e posibil, dar noi credem că documentul este unul valid şi prezintă această prioritizare importantă a sănătăţii şi educaţiei, chiar dacă nu în calendarul pe care şi l-ar dori toate mişcările sindicale”, a arătat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Cele mai citite
00:00:43

Președintele ucrainean Zelenski se întâlnește cu secretarul britanic al apărării la Kiev

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit miercuri (27 septembrie) la Kiev cu secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps, a confirmat biroul președintelui joi (28...

Cum fac unii clienți să nu plătească mâncarea în oraș: Au la ei pliculeţe cu fir de păr, unghie, muscă

"De regulă se dovedesc întemeiate aceste reclamaţii. Sunt şi unele neîntemeiate. Ca să înţelegem aşa cam ce se întâmplă în piaţă, s-a format...

A murit un controversat om de afaceri din Cluj

Fostul patron al restaurantului Aroma, Călin Așchilean, în vârstă de 52 de ani, a murit în somn. Decesul a survenit după ce, înainte...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies