30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialGuvernul turc concediază 350 de poliţişti după scandalul de corupţie

Guvernul turc concediază 350 de poliţişti după scandalul de corupţie

Guvernul turc a concediat 350 de poliţişti în cadrul scandalului politico-poliţienesc ce afectează ţara, informează Mediafax.

Optzeci dintre poliţiştii concediaţi sunt şefii serviciilor răspunzătoare de lupta împotriva fraudelor economice, a contrabandei şi a crimei organizate la Ankara, potrivit agenţiei de presă Dogan.

Scandalul politico-financiar din Turcia l-a determinat pe premierul Recep Tayyip Erdogan să anunţe, de asemenea, o amplă remaniere guvernamentală.

Scandalul de corupţie izbucnit în Turcia, „cel mai mare din istoria ţării”, divizează puterea islamo-conservatoare aflată la putere şi afectează imaginea premierului Erdogan, cu patru luni înaintea alegerilor municipale.

Scandalul a perturbat pieţele financiare şi a antrenat conflicte profunde între Erdogan şi vechiul său aliat, Fethullah Gulen, un imam care trăieşte în SUA, dar care, prin mişcarea care îi poartă numele, exercită o influenţă puternică în poliţia şi justiţia din Turcia.

Serios afectată, puterea a lansat o epurare fără precedent în ierarhia poliţiei. Au fost demişi sau mutaţi în alte posturi 70 de poliţişti, printre care şeful poliţiei din Istanbul. Media evidenţiază o extindere a represiunii împotriva acestor forţe care au lansat o anchetă asupra corupţiei pe care premierul Erdogan o denunţă drept o „operaţiune murdară” contra regimului său.

Printre cei arestaţi în cadrul anchetei de corupţie cu ramificaţii politico-financiare se află copiii a doi miniştri din guvern şi directorul general al Halikbank. Acesta din urmă figurează printre personalităţile inculpate pentru corupţie activă, fraudă şi trafic ilicit de aur.

Cele mai citite

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...
Ultima oră
Pe aceeași temă