37.2 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialGuvernul de la Bagdad cere retragerea imediată din Irak a unui batalion...

Guvernul de la Bagdad cere retragerea imediată din Irak a unui batalion al TURCIEI

Bagdadul cere retragerea imediată a unui batalion turc din nordul Irakului, denunţând o „incursiune”, informează Mediafax.

Ministerul irakian de Externe a reclamat, într-un comunicat emis sâmbătă dimineaţă, desfăşurarea câtorva sute de militari turci într-o zonă din apropiere de Mosul.

Ministerul a cerut ca soldaţii, care au fost trimişi pentru a antrena trupele loiale unui guvernator regional, să se retragă imediat, calificând intrarea lor în Irak ca o încălcare a suveranităţii sale.

Comunicatul, difuzat la televiziune publică, a descris desfăşurarea rupelor turce drept „incursiune”. Comunicatul subliniază că operaţiunea militară a Turciei nu a fost convenită cu guvernul de la Bagdad.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă