11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialGuvernul, dat în judecată pentru transferul Complexului Bradul din Covasna

Guvernul, dat în judecată pentru transferul Complexului Bradul din Covasna

Un număr de 21 de cetăţeni din judeţul Covasna vor intenta proces împotriva Guvernului contestând ordonanţa de urgenţă prin care Complexul hotelier Bradul a fost transferat la Episcopia Ortodoxă Română a Covasnei şi Harghitei, informează Mediafax.

Biroul de presă al Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) informează, joi, într-un comunicat, că, la iniţiativa formaţiunii, 21 de cetăţeni din oraşele Covasna şi Sfântu Gheorghe vor intenta în comun un proces împotriva Guvernului.

Unul dintre reclamanţi, Gazda Zoltan, care este liderul local al CNS Sfântu Gheorghe, a declarat corespondentului MEDIAFAX că acţiunea se va înregistra cel târziu luni, la Curtea de Apel Braşov, cerând instanţei anularea ordonanţei de urgenţă 114/2013 şi obligarea Guvernului României de a emite un act administrativ prin care Complexul hotelier Bradul din Covasna să fie trecut în proprietatea oraşului Covasna.

Reclamanţii consideră că ordonanţa prin care s-a transferat Episcopiei Ortodoxe Române a Covasnei şi Harghitei Complexul hotelier Bradul din staţiunea Covasna, este una ilegală şi discriminativă, încălcând, printre altele, şi Legea cultelor, care prevede egalitatea dintre cultele recunoscute.

De asemenea, cei 21 de cetăţeni din Covasna au sesizat, joi, şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării în acest caz.

La ultima şedinţă de anul trecut, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care complexul hotelier Bradul din Covasna a fost transferat de la RA-APPS către Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei.

Prin acelaşi act normativ, Vila Covasna, aparţinând tot RA-APPS, a fost trecută în administrarea Ministerului Apărării, iar Palatul Olăneşti a fost cedat Serviciului Român de Informaţii.

Transferul de imobile a fost justificat de guvern la acea vreme prin "exigenţele speciale ale cooperării internaţionale în domeniul militar, imperativul sprijinirii Bisericii Ortodoxe, instituţie cu rol esenţial în apărarea identităţii naţionale a poporului român, şi activităţile specifice ale SRI".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă