23.1 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSpecialGuvernul algerian reduce preţurile la produsele de bază, pe fondul protestelor violente

Guvernul algerian reduce preţurile la produsele de bază, pe fondul protestelor violente

Guvernul algerian a anunţat sâmbătă seara o serie de măsuri pentru diminuarea preţurilor la zahăr şi ulei, după violenţele izbucnite la 5 ianuarie, soldate cu cel puţin trei morţi şi 400 de răniţi, între care 300 de poliţişti, informează AFP, potrivit Mediafax.

După o şedinţă condusă de premierul Ahmed Ouyahia, Guvernul algerian a anunţat scăderea temporară cu 41 la sută a taxelor impuse importatorilor, producătorilor şi distribuitorilor de ulei şi zahăr.

Măsurile, care se vor aplica până la 31 august, au rolul contracarării creşterii preţurilor la produsele alimentare de bază, pe fondul tensiunilor sociale izbucnite de curând.

“Confirm decesul a trei tineri la M’sila, Tipaza şi Boumerdes”, a declarat ministrul algerian de Interne, Dahou Ould Kablia.

Două dintre persoane au murit în urma violenţelor de stradă, iar a treia a fost găsită moartă într-un hotel incendiat.

Potrivit AFP, un tânăr a fost ucis sâmbătă seara în regiunea Tiaret în timp ce încerca să protejeze barul pe care îl deţinea de spărgători.

Ould Kablia a subliniat că poliţia a primit ordinul de a dispersa manifestanţii, precizând că 300 de agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi în confruntări produse la Annaba, Tizi Ouzou şi la Boukhalfa.

Algerienii au început să protesteze pe 5 ianuarie, denunţând creşterea cu 30 la sută a preţurilor produselor de bază.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă