25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialGuvernul a înăsprit regimul armelor neletale

Guvernul a înăsprit regimul armelor neletale

Persoanele care vor vrea să intre în posesia unor arme neletale vor trebuie să se supună unui examen psihologic, prevede noul regim al armelor neletale instituit de Guvern, informează Mediafax.

În plus, persoanele care solicită astfel de arme trebuie să nu fi avut condamnări penale pentru fapte cu violenţă.

Proiectul de lege, aprobat în şedinţa de miercuri a Executivului, a fost prezentat de către ministrul Internelor, Vasile Blaga.

“În contextul discutării acestui proiect de lege, miniştrii au abordat şi cazul Cogealac, incident în care au fost folosite arme neletale”, au arătat sursele citate de Mediafax.

Cinci persoane au fost rănite, luni, în localitatea Cogealac din Constanţa, fiind împuşcate cu gloanţe de cauciuc, în urma unui conflict între primar şi localnici, pe de o parte, şi angajaţii unei firme de pază a societăţii care construieşte un parc eolian în zonă, pe de altă parte.

Poliţia anchetează cazul pentru a stabili dacă firma de pază poate fi trasă la răspundere pentru folosirea armanentului.

 

Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...
Ultima oră
Pe aceeași temă