11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialGrupul VEKA a încheiat procesul de achiziţie a GEALAN Holding GmbH

Grupul VEKA a încheiat procesul de achiziţie a GEALAN Holding GmbH

VEKA AG a încheiat cu succes procesul de preluare a competitorului său german GEALAN Holding GmbH. Această achiziţie, ce implică preluarea tuturor subsidiarelor şi activităţilor GEALAN din Europa, a primit aprobarea atât din partea Consiliul Concurenţei Federal, cât şi a instituţiilor omoloage la nivel european.

Odată cu preluarea unui concurent foarte cunoscut şi având o poziţie bine definită pe piaţă, aşa cum este GEALAN, grupul VEKA îşi consolidează în mod oficial poziţia de lider pe piaţa germană, în Europa şi în lume. Această tranzacţie nu aduce schimbări pentru locaţia de producţie de la Sendenhorst, nici pentru celelalte locaţii noi ale grupului de companii. Mai mult, sunt necesare toate cunoştinţele şi expertiza tuturor angajaţilor pentru a asigura integrarea GEALAN în grupul VEKA.

Datorită poziționărilor pe segmente diferite ale celor două companii pe piețele naționale în care își desfășoară activitățile, VEKA AG va păstra GEALAN în forma actuală, iar activitatea operativă se va desfăşura în continuare la fel, doar propietarul schimbându-se. Ambele branduri vor continua să existe şi pe viitor, separat unul de celălalt, şi îşi vor consolida poziţia lor actuală, la fel ca până acum. Prezenţa complementară a VEKA şi GEALAN pe principalele pieţe europene reprezintă baza ideală pentru dezvoltarea unui nou potenţial de vânzări.

Atât VEKA, cât şi GEALAN, vor continua să furnizeze produsele obişnuite şi îşi vor sprijini partenerii cu aceleaşi servicii cu care i-a obişnuit. GEALAN va deveni astfel  o componentă de bază a unei strategii de piaţă bazate pe două mărci, o paletă independentă de sisteme de profile cu un portofoliu propriu de produse. Ambele branduri consideră această direcţie drept baza optimă pentru un succes comun în următorii ani. Asta deoarece cerinţele pieţelor naţionale şi internaţionale de ferestre sunt diversificate şi pot fi satisfăcute doar oferind idei inovatoare şi o paletă echilibrată de produse, precum şi o poziţionare clară a mărcii.

„Ȋn acest moment ne aflăm în plin proces de planificare a strategiei celor două branduri, acesta implicând o serie de evaluări interne și externe pentru identificarea tuturor oportunităţilor de dezvoltare. Achiziţia şi provocarea de a răspunde cerinţelor pieţei sub noua formulă reprezintă o importantă direcţie în viitoarea orientare strategică a grupului VEKA. Sunt sigur că nu doar clienţii, ci şi angajaţii identifică perspectivele extraordinare care ni se deschid. Prin motivaţia puternică, spiritul inovator şi strategia potrivită vom putea modela semnificativ, în următorii ani, sectorul profilelor de ferestre.”, a declarat Andreas Hartleif, CEO VEKA AG.

Afacere de familie, Grupul VEKA are peste 3600 de angajaţi în 25 de subsidiare pe trei continente din întreaga lume. 1300 dintre aceştia lucrează în sediul central al companiei din Sendenhorst, Germania. Grupul VEKA a generat o cifră de afaceri de 793 de milioane de euro în 2013. La nivel internaţional, peste 2200 de companii specializate utilizează sistemele VEKA pentru a crea elemente de structură din PVC-U de cea mai bună calitate. Prin această achiziţie a GEALAN Holding GmbH de la fondul de investiţii Halder, grupul şi-a mărit personalul cu 1150 de angajaţi, iar cifra de afaceri anuală va atinge o valoare de peste 1 miliard de euro.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă