1.5 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialGruparea specializată în trafic de migranţi, destructurată de DIICOT Arad, a fost...

Gruparea specializată în trafic de migranţi, destructurată de DIICOT Arad, a fost finanţată de Turcia. Peste 20 de suspecţi sunt audiaţi de procurori

Gruparea infracţională destructurată, joi, de DIICOT Arad era finanţată din Turcia, afirmă procurorul de caz al instituţiei. Membrii reţelei specializate în trafic de migranţi au introdus în România, ilegal, străini prin punctele de frontieră din Bulgaria şi Serbia. Procurorii au dezvăluit că au urmărit aproape şase luni gruparea şi au interceptat cinci transporturi de migranţi.


Citeşte şi: Percheziţii de amploare în cinci judeţe şi în Bucureşti. Poliiştii au descins la domiciliile unor suspecți de trafic de migranți

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T, au efectuat, joi dimineață, 25 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de migranți, informează IGPR.


 

”Cercetările au relevat că migranţii sunt introduşi fraudulos în România din Bulgaria şi Serbia, aduşi până acolo din Turcia. Ei sunt transportaţi şi adăpostiţi în diferite locaţii din România, după care se încearcă trecerea frauduloasă a frontierei româno-maghiare”, a spus procurorul Bogdan Diaconescu.

El a mai adăugat că peste 20 de suspecţi au fost identificaţi până în prezent, jumătate dintre aceştia fiind aduşi deja la DIICOT Arad pentru audieri.

”Au avut loc consistente operaţiuni de monitorizare a activităţilor infracţionale pe aproape jumătate de an, răstimp în care am interceptat cinci transporturi de migranţi, cel mai important fiind de la Vărşand, la sfârşitul anului 2016, când într-o cisternă au fostă găsite ascunse 42 de persoane, dintre care 18 copii, cetăţeni din Irak, Maroc şi Siria”, a mai afirmat procurorul Bogdan Diaconescu.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă