25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialGrupare care furniza ARME Statului Islamic, ARESTATĂ

Grupare care furniza ARME Statului Islamic, ARESTATĂ

O rețea extremistă care furniza fonduri și armament, inclusiv rachete, Statului Islamic,a fost arestată de autoritățile din Kuweit, a transmis joi agenția oficială KUNA, citând un comunicat al Ministerului kuweitian de Interne, relatează Agerpres. 

Din grup făceau parte un libanez, un egiptean, cinci sirieni, doi australieni și un kuweitian, precizează KUNA, preluată de Reuters. Unul dintre membri coordona transferul transferul militanților în străinătate și trimitea bani în conturi din Turcia și Austria, iar un altul era traficant de arme.

Statul din Golf a lansat o vastă operațiune de anihilare a militanților islamiști după atentatul sinucigaș din 26 iunie, comis într-o moschee șiită din capitala țării, atac în care și-au pierdut viața 26 de persoane și 227 au fost rănite. Atentatul antișiit a fost revendicat de gruparea jihadistă sunnită Statul Islamic.

Cele mai citite

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...

Lando Norris a spart gheața în Marele Circ! Britanicul, campion în cursa de la Miami

Britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes) s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 găzduit duminică de Miami, în a şasea etapă a Campionatului mondial. Plecat din...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...
Ultima oră
Pe aceeași temă