15.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Grindeanu o dă afară pe Oana Schmidt Hăineală din Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor. Fosta şefă a CSM a fost în conflict cu Antena 3

Guvernul Grindeanu are pe ordinea de zi o hotărâre pentru abrogarea Hotărârii Guvernului nr. 1019/2016 privind numirea unui membru al Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), prin care fosta şefă a CSM, Oana Schmidt Hăineală a fost numită de premierul Cioloş în această instituţie.

Noul Executiv va numi pe altcineva la ONPCSB, dar nu a anunţat încă pe cine.

Antena 3 a pierdut nu mai puţin de două procese cu procuroarea Hăineală şi trebuie să-i plătească despăgubiri de 20.000 de euro, în total. Pe vremea când ea a condus CSM, în 2013, a acuzat Antena 3 că pune presiune pe procurori.

Într-un interviu, preşedinta CSM declara că este supusă unui linşaj mediatic de către Grupul Intact, condus de familia Voiculescu. În plus, un site al grupului, Sursa zilei, a scris despre o presupusă relaţie neprofesională între Oana Scmidt-Hăineală şi o procuroare care a avut probleme cu legea.

"Sunt de vreo 10 luni supusă unui linşaj mediatic. În momentul în care se exercită o astfel de presiune mediatică scopul este să te inhibe, să-ţi creeze o teamă falsă, să te împiedice, să nu mai poţi face munca pentru care eşti plătită. Este schema aplicată de Grupul Intact care se foloseşte de un site satelit, poveste care apoi este rulată de Antena 3", a explicat ea.

Ultima oră
Pe aceeași temă