12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialGreva foamei la Oil Terminal

Greva foamei la Oil Terminal

Alexandru Brânzeiu (37 de ani) lucrează în cadrul societăţii Oil Terminal din anul 1992, fiind încadrat pe post ca descărcător-muncitor la rampă. În primul rând el este nemulţumit că muncitorilor nu li s-a mai făcut o nouă ofertă salarială, apoi că sunt presaţi să intre într-un alt sindicat, înfiinţat în vara anului trecut.

Omul mai spune că a muncit mereu fără a i se acorda ore suplimentare. În plus, el face acuze grave la adresa conducerii societăţii Oil Terminal.

„Am intrat în greva foamei şi nu voi da înapoi până când problemele nu vor fi rezolvate şi conducerea nu-şi va da demisia. Până acum, am aşteptat în zadar să se întâmple ceva bun. Conducerea ne-a transmis doar că ne taie salariile, că ne reduce programul de lucru…În această situaţie, sunt dispus să ţin greva foamei până vor lua măsuri. Îmi asum un risc”, a declarat bărbatul.

El spune că de anul trecut se fac presiuni să se mute de la un sindicat la altul, deşi oamenii nu vor. Părerile vizavi de înfiinţarea celui de-al doilea sindicat sunt diverse. Unii spun că primul sindicat a acţionat mereu în favoarea lor, alţii că sunt dezamăgiţi de sindicat, care, în loc să-i ajute, mai mult i-a faultat. Acesta este şi motivul pentru care la nivelul societăţii s-a mai înfiinţat un sindicat, pus pe picioare de către angajaţii nemulţumiţi de faptul că sindicatul vechi a cerut disponibilizarea mai multor oameni. „Ne schimbă şefii de depozite mereu”, a completat Brânzeiu.

La rândul său, directorul Oil Terminal, Silviu Wagner, a spus că a fost anunţat de intenţia unuia dintre salariaţi de a intra în greva foamei, dar că acest gest nu este altceva decât o manevră de inducere a unei stări de indisciplină în cadrul instituţiei, de către unii lideri de sindicat.

„La noi, un muncitor necalificat încasează 1.200 de lei net, plus bonuri de masă. Nu le pot da mai mult pentru că este criză. Dacă nu avem activitate, ce să le fac? Asta-i situaţia! Trebuie să suportăm! Sunt sigur că fiecare are câte o nemulţumire, dar unii dintre ei au înţeles că la acest moment nu se poate face mai mult de-atât pentru angajaţi. Oricum, acest angajat a fost penalizat de nenumărate ori, pentru că a sustras produse petroliere din societate, deci nu este tocmai un exemplu de conduită pentru ceilalţi”, a declarat Silviu Wagner.

Cele mai citite

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...

Sub-ocuparea, noul șomaj

În 2023, aproape 100.000 de români erau „sub-ocupați". Intră în această categorie persoane disponibile să lucreze mai multe ore decât o cere locul de muncă...

MESAJE DE PAȘTE 2024: Trimite cele mai frumoase urări de Înviere

O selecţie a celor mai inspirate:mesaje de Paşte, felicitări şi urări de Înviere care pot fi trimise prin SMS apropiaţilor, în noaptea de înviere. SMS DE PAŞTE, URĂRI DE PAŞTE, MESAJE DE...
Ultima oră
Pe aceeași temă