27 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialGrecia atrage mai mulți ruși

Grecia atrage mai mulți ruși

Numărul turiştilor din Rusia care intenţionează să viziteze Grecia anul acesta a crescut cu o treime, a declarat ministrul elen de Externe, Nikos Xydakis, într-un interviu acordat RIA Novosti și citat de Agerpres.

Referindu-se la raportul conform căruia Grecia se aşteaptă în 2016 să atragă până la două milioane de vizitatori ruşi, Xydakis a afirmat: „Există un indicator eficient – cererile pentru vize – care arată o creştere a numărului de turişti cu cel puţin o treime“. 

UE ar putea îmbunătăţi regimul vizelor pentru cetăţenii ruşi, iar Grecia „va acţiona ca un mediator de încredere“, a dat asigurări Xydakis. 
Ambasada Greciei la Moscova procesează în medie 5.500-6.000 cereri de viză pe zi, a estimat ministrul elen de Externe, care a adăugat că anual aproximativ 500.000-600.000 de ruşi călătoresc în Grecia, indiferent de evoluţiilor economice şi politice. 

Turiştii ruşi au fost privaţi de destinaţiile lor preferate de vacanţă din Turcia şi Egipt, după deteriorarea relaţiilor dintre Moscova şi Ankara şi violenţele din Egipt. Relaţiile dintre Rusia şi Turcia s-au deteriorat semnificativ, după ce aviaţia turcă a doborât un avion de vânătoare rus care acţiona în Siria vecină, unde Rusia desfăşura o campanie de bombardament împotriva grupărilor rebele. Rusia a răspuns printr-o serie de sancţiuni împotriva Turciei, inclusiv prin interdicţii la import şi restricţii de călătorie. 

Conform calculelor Reuters, dacă Grecia reuşeşte atragerea a cel puţin două milioane de vizitatori suplimentari în 2016, veniturile din turism s-ar putea majora cu două miliarde de euro.

Grecia se bazează pe monumentele istorice şi plajele sale pentru relansarea economică. Sectorul turismului este principala sursă de venit a Greciei, fiind responsabil pentru 17% din PIB şi angajând 20% din populaţie.   

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă