26.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialGoogle a depăşit pentru prima dată Microsoft în privinţa capitalizării de piaţă

Google a depăşit pentru prima dată Microsoft în privinţa capitalizării de piaţă

Google a depăşit pentru prima dată Microsoft în privinţa capitalizării de piaţă, operatorul celui mai utilizat motor de căutare din lume devenind a doua mare companie din domeniul IT după Apple, potrivit Mediafax.

Acţiunile Google au deschis luni la New York în urcare cu 0,8%, la 760,66 dolari, preţ la care capitalizarea de piaţă a companiei reprezintă aproximativ 249,5 miliarde dolari, potrivit Bloomberg.

Microsoft, cel mai mare producător de software din lume şi „părintele” binecunoscutului Windows, a debutat luni în coborâre cu 0,6%, la 29,57 dolari pe acţiune, cu o capitalizare de 247,8 miliarde dolari.

Companiile care oferă servicii pe internet, precum Google sau Amazon.com, au devenit tot mai atractive pentru investitori odată cu ascensiunea „cloud computing” – diverse aplicaţii sau funcţii caracteristice până acum PC-ului au ajuns să poată fi utilizate online, fără a necesita un suport local costisitor.

Totodată, Google este cel mai mare furnizor de servicii de publicitate pe internet şi dezvoltă Android, cel mai popular sistem de operare pentru smartphone-uri.

Valoarea de piaţă a Apple este de 632,7 miliarde de dolari, singura companie IT cu o capitalizare mai ridicată decât cea a Google. Apple a depăşit Microsoft în 2010, datorită succesului iPhone şi iPad.

Bursa de la New York a deschis luni în urcare, recuperând o parte din declinul de săptămâna trecută, datorită unui raport privind industria manufacturieră din SUA care a depăşit estimările economiştilor, în timp ce temerile privind criza datoriilor de stat din zona euro s-au mai disipat, potrivit Bloomberg.

Indicii S&P 500 şi Dow Jones Industrial Average au urcat cu 1,1% în deschidere.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă