16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialGica Popescu: Nu am fost turnatorul Securitatii

Gica Popescu: Nu am fost turnatorul Securitatii

Fostul international Gica Popescu a declarat ieri, dupa ce in presa au aparut articole ca ar fi fost informator al Securitatii  ca, in opinia sa, notele informative respective ar fi fost fabricate de securisti.

Gica Popescu a negat orice colaborare cu Securitatea. "Nu este vorba de nici o colaborare. Am inteles ca exista si niste declaratii care ar fi scrise de mine. Unele scrise cu carioca, altele la calculator, dar nu sunt ale mele. E ridicol!", sustine Popescu. El isi aminteste totusi ca a semnat o "hartie banala" la fel ca multi alti sportivi. "Inaintea unui meci international a venit la mine unul dintre cei (n.r. – securistii) care se ocupau de echipa. Atunci m-au pus sa semnez o hartie banala, un fel de angajament ca daca vad ca vine cineva sa racoleze jucatori sa spun. De atunci am fost incercat de mai multe ori, dar nu am cedat. Ma astepta unul in fata casei, in perioada cand am jucat la Craiova, dar eu am fugit de acea persoana care ma urmarea zilnic", a declarat Popescu, care a mai spus ca se va duce astazi la CNSAS pentru clarificarea situatiei.

Fostul capitan al nationalei crede ca la mijloc ar putea fi si un mod de intimidare a sa inaintea alegerilor pentru sefia Federatiei Romane de Fotbal, care vor avea loc anul viitor. "Cred ca aceasta mare minciuna aparuta in mai multe ziare este livrata de cineva. In ultimele doua luni de zile am lasat sa se intrevada intentia de a candida la functia de presedinte al FRF. Este o coincidenta ca imediat sa apara aceasta chestiune foarte urata? Ceea ce s-a intamplat azi ma face sa ma gandesc foarte, foarte serios sa candidez din nou", a declarat Popescu in cadrul conferintei de ieri.
"Baciul" crede ca dosarul sau ar fi fost fabricat. "Cred ca, neavand material de la mine, persoana pe care eu o ocoleam a scris aceste note. Cred ca securistii au scris notele informative imitandu-mi scrisul, pentru ca scrisul meu din acea perioada seamana foarte mult cu acel scris din documente. Eu nu am scris nici un fel de note informative, iar cele care sunt acum la dosar sunt mult prea multe pentru ca eu sa nu-mi aduc aminte de ele. De la hartia aceea generala pana la a deveni colaborator al Securitatii este o distanta foarte mare", a spus Popescu.

» Cotidianul Gazeta Sporturilor a scris in editia de ieri ca Gica Popescu a dat informari despre colegii sai, el figurand in dosarul privind activitatea de informator al Securitatii cu numele conspirativ de "Petrescu". Potrivit sursei citate, in perioada martie 1986-august 1989, Popescu ar fi furnizat Securitatii noua note informative scrise.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...

Spitalul “Foişor”, actualizare cu privire la starea de sănătate a lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic vineri, starea sa generală fiind stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare, au informat reprezentanţii Spitalului...

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor afacerilor externe din...
Ultima oră
Pe aceeași temă