16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialGermania va introduce o taxă pentru cei care vor circula pe autostrăzi

Germania va introduce o taxă pentru cei care vor circula pe autostrăzi

Autoritățile din Germania au luat o decizie importantă cu autostrăzile, cei care circulă pe acestea fiind nevoiți să plătească o taxă periodică, arată Reuters.

Berlinul și Comisia Europeană au ajuns la un acord pentru introducerea unei taxe pentru autoturismele aflate în tranzit. Valoarea vignetei introduse variază în funcție de nivelul de poluare al mașinii și de perioada pentru care e eliberată.

Şoferii străini vor putea cumpăra abonamente pe termen scurt, de 2,5 euro, pentru 10 zile, nivelul maxim de taxare fiind de 130 de euro pe an. Până acum erau taxate doar autocamioanele naționale și străine, cu o greutate mai are de 7,5 tone.

Nu numai cei ce tranzitează autostrăzile din Germania trebuie să plătească o astfel de taxă. Și șoferii germani vor trebui să cumpere un abonament anual de 130 de euro, dar o parte din sumă va fi compensată printr-o reducere a actualelor taxe pe mașini.

Ministrul german al Transporturilor spune că noua taxă va aduce 500 de milioane anual la buget, iar banii vor fi investiţi în infrastructură.

Cele mai citite

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...
Ultima oră
Pe aceeași temă