18.4 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialGeneralul David Petraeus regretă "eroarea" care a determinat demisia sa de la...

Generalul David Petraeus regretă “eroarea” care a determinat demisia sa de la conducerea CIA

Fostul director al CIA, generalul de patru stele David Petraeus, şi-a prezentat scuze pentru “eroarea” care l-a determinat să demisioneze, respectiv pentru relaţia sa extraconjugală, relatează AFP, citat de Mediafax.

În prima sa apariţie publică în presă de când a plecat din funcţie, generalul Petraeus şi-a exprimat, marţi seara, în faţa unei audienţe militare reunite la Los Angeles, regretele pentru “durerea” provocată de relaţia cu biografa sa cu 20 de ani mai tânără, Paula Broadwell. El a promis să încerce să “se împace” cu toţi cei pe care “i-a rănit sau dezamăgit”.

În faţa a 600 de foşti militari şi studenţi ai Corpului de antrenament al ofiţerilor în rezervă, găzduiţi de Universitatea din South California, David Petraeus a insistat: “Sunt conştient că sunt văzut astăzi cu alţi ochi decât acum un an (…) Sunt conştient că motivul recentei mele plecări este propriul meu comportament”.

“Aşadar permiteţi-mi, vă rog, să încep cuvântarea din seara aceasta repetând cât de mult regret şi îmi cer iertare pentru circumstanţele care au dus la demisia din CIA şi care au provocat o adevărată durere familiei mele, prietenilor şi susţinătorilor mei”, a subliniat el.

David Petraeus, unul dintre oficialii militari americani cu cele mai multe decoraţii din generaţia sa, a demisionat la 9 noiembrie de la conducerea agenţiei de informaţii, după ce a recunoscut că a avut o relaţie extraconjugală cu Paula Broadwell.

După izbucnirea acestui scandal, el a rămas în umbră.

Marţi seara, fostul şef al CIA a primit “aplauze în picioare” la începutul şi sfârşitul discursului său. Încheindu-şi cuvântarea, el a adăugat: “poate că experienţa mea ar putea servi ca lecţie pentru alţii care se poticnesc sau cad cum am făcut-o eu”.

Cele mai citite

Impactul jocurilor în mediul online asupra vieților noastre

În ultimii ani, lumea jocurilor online a cunoscut o expansiune rapidă, transformându-se într-un fenomen cultural care influențează numeroase aspecte ale vieții cotidiene. Aceste jocuri...

Jungla urbană a primăriței Clotilde Armand. Defrișare nocturnă la comandă în zona Piața Domenii-Cașin (Video)

În zona centrală a Sectorul 1, condus încă de primărița USR, Clotilde Armand, mai exact la câțiva pași de Biserica Cașin, se „toaletează”...

Au început amenajările la West Side Flower Fest! În topul atracțiilor: 21 de grădini tematice și decoruri supradimensionate din 12.000 de ghivece de flori

O săptămână ne mai desparte de West Side Flower Fest, cel mai mare festival al florilor din România. Parcul Drumul Taberei se va transforma...
Ultima oră
Pe aceeași temă