24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialGăteşte uşor şi sigur cu Candy

Găteşte uşor şi sigur cu Candy

Bucătăria a devenit una dintre cele mai importante funcţiuni din locuinţă, aici fiind locul unde se păstrează alimentele, se găteşte, se mănâncă şi chiar se desfăşoară activităţi de relaxare. De aceea, o amenajare modernă are în prim-plan funcţionalitatea şi dotarea cu aparate electrocasnice.

Bucătăria modernă este un spaţiu multifuncţional unde se petrece mult timp; de aceea, trebuie să fie foarte confortabil. Iar în bucătărie confortul se datorează în primul rând aparatelor electrocasnice şi accesoriilor performante şi uşor de utilizat. Între acestea, cuptorul şi plita sunt legate intrinsec de prepararea mâncărurilor. Caracteristicile acestor echipamente purtând brandul Candy le recomandă din plin pentru a dotarea bucătăriilor moderne.

Alegerea aparatelor electrocasnice este extrem de importantă, astfel încât acestea să devină cu adevărat ajutoarele noastre în bucătărie. Cele mai indicate sunt cele care prezintă tehnologie avansată (electronică) şi au mai multă inovaţie încorporată, iar cum economisirea de energie este la ordinea zilei, preferate sunt apararatele de clasă energetică A, A+ şi A++. Un criteriu important privind alegerea cuptoarelor este capacitatea, în timp ce pentru plite, siguranţa în funcţionare şi utilizare este criteriul esenţial.

Uşurinţa întreţinerii şi designul devin şi ele criterii importante: cu toţii ne dorim ca bucătăriile noastre să fie nu numai funcţionale, ci şi estetice, mai ales că aici începem să petrecem tot mai mult timp.

Alegeţi un cuptor ventilat, eficient şi inovativ

Cele mai bune cuptoare în momentul de faţă sunt cele de mare capacitate, care economisesc energia şi recomandă temperatura ideală de coacere.

Ventilare tangenţială

Ventilarea este o caracteristică deosebit de importantă a cuptoarelor, aceasta asigurând prepararea mâncărurilor respectând cu stricteţe reţetele. În cazul cuptoarelor de la Candy, eliminarea aerului cald este facilitată de acţiunea unui ventilator tangenţial, proiectat pentru a menţine în permanenţă o temperatură constantă a uşii cuptorului. Fluxul de aer rece intră din partea de jos prin cavităţi şi creează un contracurent, pentru a menţine constantă eliminarea de aer cald spre partea de sus a uşii.

Sistemul de ventilare tangenţială permite astfel îmbunătăţirea izolaţiei termice pentru a proteja componentele electrice şi mecanice şi a asigura o eficienţă ridicată, precum şi reducerea temperaturii în mobilierul adiacent şi în părţile cuptorului expuse la contact, la fel ca atunci când cuptorul este oprit. Nu mai puţin importantă este evitarea formării condensului în interiorul cuptorului şi astfel garantarea vizualizării perfecte a procesului de preparare, dar şi prevenirea formării umidităţii în interiorul mobilierului adiacent.

Noua uşă dublă din sticlă permite menţinerea unei temperaturi medii pe uşă de 55°C, in timp ce cuptorul funcţionează la 200°C. Lipsa şuruburilor la vedere, suprafaţa din sticlă şi uşurinţa cu care se poate dezasambla uşa cuptorului garantează o curăţare rapidă şi uşoară.

Clasă de curăţare A

Este cunoscut faptul că una dintre problemele pe care le ridică un cuptor este curăţarea sa, mai ales după ce se prepară anumite feluri de mâncare ce implică grăsimi. Un avantaj deosebit al cuptoarelor de la Candy este clasa de curăţare A, datorată emailului A Class Clean folosit. Graţie unei finisări perfect netede şi fără pori, acesta împiedică aderarea murdăriei la interiorul cavităţii cuptorului şi uşurează operaţiunile de curăţare. Este de notat că A Class Clean este rezistent la acţiunea grăsimilor vegetale şi animale şi a acizilor proveniţi din prepararea fructelor şi a alimentelor cu conţinut mare de zaharuri.

Un accent din ce în ce mai  mare este pus pe economisirea de energie, în cazul aparatelor electrocasnice impunându-se cele de clasă energetică A. Candy, atentă dintotdeauna la inovaţia tehnologică, oferă o gamă întreagă de cuptoare de clasă A vârful pieţei în reducerea consumurilor de energie şi în ocrotirea mediului înconjurător.

Gestionare electronică

Varietatea modelelor de cuptoare de la  Candy prezintă soluţii diverse pentru a configura şi gestiona electronic preparatele.

Ora exactă este întotdeauna indicată şi veţi putea programa cu uşurinţă începutul şi sfârşitul ciclului de preparare. Ajustarea poate fi efectuată cu ajutorul tastelor sau folosind un afişaj inovativ de tip touch control. Cu ajutorul acestui instrument, cuptorul va porni şi se va opri automat la momentul dorit, chiar şi în absenţa dumneavoastră.

Siguranţă în funcţionare

Stilul personal al acestui orologiu include toate funcţiile unui programator electronic. Acesta vă permite să setaţi timpul dorit de preparare, la sfârşitul căruia cuptorul se va opri automat şi va emite un semnal acustic de avertizare. Timerul cu care este dotat cuptorul este un dispozitiv simplu care avertizează prin intermediul unui semnal acustic asupra faptului că timpul de preparare setat este finalizat şi că puteţi opri cuptorul.

Bineînţeles însă că un cuptor este apreciat în funcţie de cât de delicioase sunt bucatele pregătite, iar cuptoarele Candy prezintă un grill superior. Datorită noii structuri a cavităţii, carcasa bobinei grătarului superior este mai bine protejată şi împiedică orice atingere accidentală. De asemenea, oţelul inox din care sunt fabricate cuptoarele Candy este supus unui tratament special împotriva amprentelor şi urmelor, lăsând cuptorul mereu plăcut la vedere şi atingere. Desigur că designul aparatului este şi el un criteriu deosebit de important, şi din acest punct de vedere cuptoarele Candy excelează, mai ales că se potriveşte perfect cu designulcelorlalte echipamente Candy.

Inovaţie 2011

U•SEE este un nou sistem ­exclusiv Candy care ­înlocuieşte ­iluminarea tradiţională cu becuri ­incandescente. Pe uşa din sticlă ­securizată a cuptorului au fost inserate 14 leduri, de înaltă calitate, cu lumină albă care ­iluminează interiorul cuptorului cu o ­lumină difuză, permiţând astfel o ­vizualizare a preparatelor fără umbre, pe mai multe niveluri.

Sistemul U•SEE permite o iluminare completă a cavităţii, fără a modifica ­percepţia vizuală asupra stadiului de coacere. ­Datorită tehnologiei cu led, sistemul U•SEE are o fiabilitate de operare ­garantată de-a lungul timpului, cu un ­consum extrem de redus de energie (95% mai puţin decât iluminatul tradiţional al cuptoarelor). 

O plită sigură

Tehnologia avansată şi sistemele de siguranţă maximă garantează în cazul plitelor de la Candy o performanţă de cel mai înalt nivel. Pentru a garanta siguranţa maximă a utilizării a fost creat dispozitivul Sicurflame care protejează împotriva scurgerii accidentale de gaz în cazul stingerii accidentale a flăcării. Este vorba de un termocuplu care, atunci când devine fierbinte, acţionează asupra unui magnet care ţine deschisă supapa de admisie a gazului. În schimb, atunci când termocuplul se răceşte şi nu mai poate alimenta magnetul, în cazul stingerii accidentale a flăcării, supapa de gaz se închide, indiferent de poziţia butonului. Este de remarcat faptul că termocuplul de siguranţă nu are nevoie de energie electrică şi nu necesită întreţinere.

Coacere rapidă şi uniformă

Arzătoarele pe gaz sunt alimentate cu un amestec adecvat de aer şi gaz. Coroana cvadruplă permite obţinerea unei preparări omogene şi optime, chiar şi în cazul vaselor de dimensiuni mari, datorită căldurii degajate de flacăra cu forma a 4 inele concentrice. Din varietatea mare de modele de arzătoare de la Candy, în funcţie de tipul de preparare şi de puterea ce se doreşte a fi obţinută, se pot enumera: cele ultrarapide (acestea garantează o eficacitate ridicată în ceea ce priveşte timpii de încălzire, coacerea este mult mai rapidă şi uniformă, reducându-se, de asemenea şi consumurile), rapide de putere mare; semirapide, de putere medie, şi auxiliare, de putere mică.

Aprindere electronică integrată

Pentru a îmbunătăţi uşurinţa aprinderii arzătoarelor de la Candy, comanda de aprindere electronică a fost integrată în întregime în butonul de reglare a flăcării.

Bujia care declanşează scânteia ce provoacă aprinderea flăcării este aşezată într-o poziţie protejată în interiorul arzătorului, astfel încât să se evite loviturile accidentale şi depunerile de murdărie care ar putea să provoace defecţiuni.

Grătarele adaptate suprafeţelor de coacere sunt studiate pentru a garanta o stabilitate absolută.

Grătarele din fontă, în dotarea anumitor modele, sunt aceleaşi cu cele folosite în bucătăriile profesionale, deoarece acest material garantează o rezistenţă excelentă la temperaturi ridicate, durabilitate în timp, o mai bună transmitere a căldurii şi, deci, deplina folosire a căldurii produse de arzătoare, fără risipă sau dispersări.

Noile grătare de oţel plate, „full space”, din dotarea plitelor de 60 şi 75 cm sunt caracterizate de un profil de sprijin amplu şi de o secţiune mare care oferă o stabilitate mai bună în aşezarea vaselor.

Forma specială a plitei monobloc uşurează operaţiunile de curăţare, datorită lipsei totale a marginilor ascuţite. De fapt, aceasta este turnată într-un singur bloc de oţel, fără sudură.

Este un material care are mai multe avantaje: este foarte rezistent la orice agenţi externi, cum ar fi acizii şi substanţele chimice, este extrem de uşor de curăţat, iar datorită calităţilor sale estetice scoate în evidenţă designul echipamentului şi se integrează perfect în orice ambient.

Întreabă un specialist

Alina Ceauşescu, marketing manager CANDY HOOVER ROMANIA

Ce sfaturi puteţi da celor care îşi amenajează locuinţa ­pentru achiziţionarea aparatelor ­electrocasnice, de exemplu, ­pentru gătit?

Stabilirea sumei necesare pentru dotarea casei cu aparate electrocasnice trebuie făcută în funcţie de o serie de factori cum ar fi: spaţiul disponibil, numărul de membri ai familiei, precum şi stilul de viaţă. În cazul în care beneficiarul locuinţei găteşte foarte puţin sau deloc, nu este necesară investirea în mai multe aparate de gătit. Nu recomand însă achiziţionarea de electrocasnice cu preţuri foarte mici şi la o calitate nesatisfăcătoare. Acest lucru este nefavorabil pe termen lung, deoarece, aşa cum se ştie, produsele foarte ieftine nu sunt durabile.

Dar în legătură cu amenajarea practică a bucătăriei?

Fiecare aparat trebuie să prezinte o securitate maximă şi să aibă priză proprie. De asemenea, aparatele de gătit nu trebuie plasate sub fereastră. Aparatele încorporabile, de exemplu, cuptoarele, oferă un plus de flexibilitate în amenajarea bucătăriei.

În funcţie de ce criterii recomandaţi alegerea electrocasnicelor?

Desigur, sunt multe criterii de luat în considerare. Aş pune în prim-plan uşurinţa şi siguranţa în utilizare, posibilitatea economisirii de energie, designul fiind şi el un criteriu important. Noi venim în ajutorul familiilor cu un ghid pentru alegerea electrocasnicelor, sfaturile noastre fundamentând astfel alegerea produsului căutat şi conţinând informaţii referitoare la cum se evaluează, cum se instalează, cum se utilizează şi cum se curăţă un aparat Candy.

Ce recomandă în plus ­electrocasnicele de gătit Candy?

Multe sunt avantajele pe care le aduc aceste aparate. Aş insista pe ideea eficienţei energetice, pe care se pune mult accent în momentul de faţă.

De exemplu în cazul plitelor vetroceramice pe care le oferim, planurile din sticlă ceramică oferă alte posibilităţi de economisire a energiei: pentru gătirea la foc mic, de exemplu, este suficientă mutarea vaselor la limita zonei de gătire, care poate fi utilizată pentru prepararea unei alte mâncări, cum se proceda în bucătăriile economice sau folosirea căldurii rămase pentru o anumită perioadă după stingerea cuptorului. În plus, acest tip de plită este conform cu directiva CEE 82/499 legată de interferenţele radio-electrice.

Unde se găsesc aparatele ­electrocasnice Candy?

În magazinele consacrate de profil precum şi în cele on-line partenere. Mai multe detalii ­puteţi găsi pe site-ul nostru, www.candy.ro  

Într-o bucătărie dotată cu cuptor şi plită de la Candy activităţile de preparare a mesei sunt plăcute şi în siguranţă, astfel încât le puteţi face cu prietenii şi chiar cu copii dumneavoastră.

Cele mai citite

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...

tbi bank a obţinut un profit net de 11,3 milioane euro în primul trimestru din acest an, cu aproape 40% mai mult decât în...

tbi bank anunţă că a obţinut un profit net de 11,3 milioane euro în primul trimestru din acest an, cu aproape 40% mai mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă