11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialGarou concertează în premieră în România

Garou concertează în premieră în România

Concertul-eveniment susținut de artistul canadian Garou va avea loc la Sala Palatului pe 8 aprilie a.c., cu începere de la ora 19.00. Considerat ani la rând cel mai iubit cântăreț canadian, cu vânzări-record de albume, trei discuri de platină și spectacole live grandioase, susținute cu casa închisă, Garou va urca pentru prima dată pe o scenă din România.

După ce a cucerit milioane de spectatori în întreaga lume, Garou va încânta și publicul din România cu un concert “Rhythm and Blues”, în cadrul căruia va interpreta cover-uri după piese celebre cântate în engleză și franceză, într-o interpretare plină de personalitate și virtuozitate alături de o trupă de muzicieni de marcă. Pe numele adevărat Pierre Garand, artistul și-a luat numele de scenă după diminutivul propriului nume – Garou, cuvânt apropiat ca pronunție de “loup-garou”, care înseamnă “vârcolac”, în latină. În dorința sa de a oferi publicului bucureștean un show de neuitat, canadianul a trimis organizatorilor de la site-ul vreaubilet.ro, care l-au invitat, o listă cu nu mai puțin de 50 de cerințe. Pe lângă pretențiile culinare Garou a dorit să aibă alături o echipă completă formată din medic, chiropractor, maseur terapeut, team security și bucătar român. Make-up artistul Mirela Vescan și hair-stylistul Laurent Tourette se vor ocupa de look-ul cuceritor al artistului, iar meniul pregătit de gazde, la cererea lui Garou, va fi alcătuit din fructe, ouă, bacon, pâine de casă, brioșe, brânzeturi, iaurturi și suc stors din fructe proaspete, pentru mic-dejun, supe, salate, carne, pește cu garnituri de legume și desert pe bază de brânzeturi, înghețată și budinci, la prânz și la cină. În completare, Garou va primi alimentele sale preferate: mierea, strugurii verzi, ciocolata și vinul roșu.

Tânăr rebel, fan Paul McCartney

Canadianul în vârstă de 43 de ani s-a născut, a trăit și a crescut într-o familie de mari iubitori de muzică. Pe când avea doar 3 ani, tatăl său i-a pus prima dată chitara în mână și după doar câțiva ani cânta impecabil la chitară, pian, orgă și trompetă.
Rebel, plin de personalitate și cu dorința de a trăi doar în felul în care se simte bine, Garou a fost exmatriculat de la liceul unde studia trompeta, pentru că nu se supunea regulilor și comenta toate tehnicile și acțiunile din programa scolară. În timpul liceului, a cântat la chitară în trupa The Windows and Doors, imitându-l și aducându-i un tribut unuia dintre idolii săi, Paul McCartney. În 1991, după liceu, Garou a fost trompetist în trupa militară a Forțelor Armate Canadiene. Un artist cu abilități muzicale remarcabile, însă un rebel incorigibil, Garou și-a câștigat o perioadă existența din mutat mobilier, job-uri la metroul din Montreal, cules de struguri sau vânzări la un magazin de haine.

La 23 de ani, a înființat trupa Untouchables, cu care dădea reprezentații de succes în barul Sherbrook, unde fiecare seară era o surpriză pentru public și pentru artiști. Astfel i-a atras atenția lui Luc Plamondon, creatorul dramei muzicale “Notre-Dame de Paris”, prezent întâmplător în public, care s-a hotărât imediat să-i ofere lui Garou rolul complex al personajului principal, Quasimodo. Pentru interpretarea pe care i-a dat-o Cocoșatului, Garou a devenit o vedetă de prima clasă în Canada, unde a câștigat premiul pentru cel mai bun cântăreț din Quebec, în Franța, unde a fost răsplătit cu premiul “Victoire de la Musique”, dar și în Statele Unite ale Americii și Europa, unde a primit premiul pentru muzică la World Music Awards. De asemenea, a fost numit Revelația anului 1999, iar piesa Belle a fost votată de către publicul francofon cea mai bună piesă a ultimilor 50 de ani.

Compozitor, cântăreț, actor și instrumentist de succes

Garou a scos nouă albume de studio, unul live și o colecție de hituri, atât în franceză, cât și în engleză, iar întâlnirea cu Rene Angelil, soțul și managerul celebrei Celine Dion, i-a oferit șansa de a cânta alături de celebra artistă și de Bryan Adams la Concertul mileniului. Albumul Seul, lansat în 2001, care i-a adus lui Garou trei discuri de platină în Canada și a înregistrat record de vânzări în Europa, unde au fost comercializate peste 2 milioane de copii, a devenit unul dintre cele mai bine vândute albume din toate timpurile în Franța. În 2010, Garou a fost invitat să interpreteze o piesă a lui Jean-Pierre Ferland la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Vancouver. Pe de altă parte, Garou este recunoscut pentru colaborările sale inedite în care implică artiști diferiți din toată lumea cărora puțini le-au putut vedea numitorul comun. Prețul biletelor de intrare la concertul lui Garou de la București este de 160 lei la categoria IV, 200 lei (cat.III), 240 lei (cat. II), 280 lei (cat.I) și 350 lei (cat VIP) și se pot procura de pe site-ul vreaubilet.ro, de la Casa de Bilete a Sălii Palatului și de la standul de bilete VreauBilet din Unirea Shopping Center.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă