13.2 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialGalerie foto. UPDATE. Bucureştiul sub zăpadă. Utilajele de deszăpezire sunt încă pe...

Galerie foto. UPDATE. Bucureştiul sub zăpadă. Utilajele de deszăpezire sunt încă pe străzi

UPDATE: Utilajele de deszăpezire acţionează în continuare în Capitală, informează Primăria Generală, într-un comunicat de presă.

Astfel, străzile au fost curăţate de zăpezi în proporţie de 60% în Sectorul 1, de 80% în Sctorul 2, de 80% în Sctorul 3, de 70% în Sectorul 4, de 40% în Sectorul 5 şi 40% în Sectorul 6. 

În centrele Direcţiilor de Asistenţă Socială au fost cazate, până acum, 470 de persoane. 

 

De asemenea, în intervalul 07.30 – 17.00, 80 de persoane au solicitat ajutorul SMURD, iar 15 persoane au sunat pentru fracturi, entorse sau luxaţii. 

Citeşte şi: Peste 170 de persoane, în adăposturile primăriilor de sector

În Bucureşti, principalele artere au fost deszăpezite, iar mijloacele de transport în comun circulă “în condiţii de iarnă”, conform primarului Sorin Oprescu.

Astfel, azi-dimineaţă, pe 57 de artere se circula cu greutate, conform sesizărilor înregistrate la la dispeceratul Poliţiei Locale Bucureşti.

Citeşte şi: UPDATE. OPT judeţe sub cod portocaliu. CODUL ROŞU din trei judeţe: Buzău, Vrancea şi Brăila a fost ridicat. Zeci de drumuri naţionale, închise din cauza viscolului. Peste o sută de trenuri, anulate

Totodată, primarul Sorin Oprescu a anunţat, luni dimineaţă, că 347 de utilaje au deszăpezit străzile, iar de la ora 03.00, angajaţii PMB au împrăştiat soluţii antiderapante.

Mijloacele de transport în comun circulă pe toate traseele, a mai spus Oprescu.

Realitatea din teren arată însă puţin diferit. Staţiile de RATB, cu excepţia câtorva din centru, sunt necurăţate, astfel încât călătorii trebuie să escaladeze troienele formate de viscol sau grămezile de zăpadă împinse de utilaje.

În afară de arterele principale, din responsabilitatea primăriei Capitalei, nu s-a intervenit aproape deloc, în cursul nopţii, cu pluguri de zăpadă sau cu soluţie antiderapantă.

De asemenea, în Capitală, şcolile şi grădiniţele sunt închise luni şi marţi.  25 de persoane fără adăpost au fost transportate, duminică noapte, de poliştii comunitari la adăposturile Primăriei.

Citeşte şi: Şcoli, grădiniţe şi universităţi, închise din cauza viscolului

Capitala a fost sub cod galben de ninsoare până luni dimineaţă, la ora 09.00.

 

Cele mai citite

Fiorentina, în finala Conference League, pentru al doilea an consecutiv

Fiorentina a remizat în deplasare cu FC Bruges, scor 1-1, și s-a calificat pentru al doilea an la rând în finala Conference League, a...

Codul rutier s-ar putea schimba. Legi avem, dar sunt fentate. Premierul crede că accidentele au loc din cauza drumurilor înguste

Suntem țara cu cele mai periculoase şosele din Europa. Ultimele date EUROSTAT ne plasează pe primul loc cu 86 de morţi la 1 milion de locuitori....

Tricolorii, aproape de Mondial. România, victorie la limită în barajul cu Cehia

Naţionala de handbal masculin a României a surclasat Cehia cu scorul de 31-30, la Baia Mare, în turul barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial...
Ultima oră
Pe aceeași temă