26.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Ce au primit jandarmii, de ziua lor, din partea ministrului...

GALERIE FOTO. Ce au primit jandarmii, de ziua lor, din partea ministrului Gabriel Oprea

500 de militari jandarmi au fost avansați în grad înainte de termen, în cadrul acțiunilor prilejuite de Ziua Jandarmeriei Române.

Avansările în grad au fost acordate prin ordin al ministrului Gabriel Oprea, „pentru profesionalismul dovedit în îndeplinirea misiunilor”, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne.

Vicepremierul Oprea a acordat câteva distincții speciale pentru „cei mai merituoși jandarmi”, iar plutonierul adjutant Ioan Cristian Crăciun a fost desemnat „Jandarmul de onoare al anului”.

Un singur om a dat amenzi de 50.000 de lei

Ioan Cristian Crăciun face parte din Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoşani.

Pe parcursul anului 2014, subofițerul a constatat peste 70 de infracţiuni cu autori identificaţi, a sancționat 230 de contravenţii, cu un cuantum al amenzilor de aproximativ 50.000 de lei şi a confiscat țigări de contrabandă cu un prejudiciu calculat de aproximativ 9.000 de lei.

De asemenea, plutonierul adjutant Ioan Cristian Crăciun a reușit și prinderea unui infractor periculos, dat în urmărire generală.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă