13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialGălăţenii, fără apă caldă şi căldură, din cauza unei defecţiuni la reţea

Gălăţenii, fără apă caldă şi căldură, din cauza unei defecţiuni la reţea

Aproximativ 1.500 de apartamente din municipiul Galaţi vor rămâne fără apă caldă şi căldură, sâmbătă, din cauza unei defecţiuni la reţeaua de termoficare, aparţinând societăţii Electrocentrale, informează Mediafax.

“Vă informăm că în data de 9.01.2016, între orele 8.00 şi 19.00, Electrocentrale Galaţi SA va sista furnizarea energiei termice în SACET al municipiului Galaţi, pentru PT6, PT7, PT9 şi PT G1-G2 din cartierul Ţiglina 1. Celelalte 126 de Puncte Termice vor rămâne alimentate cu energie termică. În această perioadă, se vor face lucrări de remediere a unei avarii la conductele de Dn 600 mm – de pe strada Regiment 11 Siret în zona Bl. E4”, se arată într-un comunicat al societăţii Electrocentrale.

Astfel, defecţiunea afectează 1.500 de apartamente, situate în cartierul Ţiglina 1, potrivit reprezentanţilor societăţii Calorgal, cea care asigură furnizarea în municipiu a agentului termic produs de Electrocentrale.

În municipiul Galaţi au fost înregistrate mai multe defecţiuni la sistemul centralizat de termoficare al oraşului. De exemplu, pe parcursul zilelor de joi şi vineri, alte câteva sute de apartamente din cartierele Siderurgiştilor Vest şi Mazepa II au rămas fără energie termică.

În municipiul Galaţi, de la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, când a fost pornit sistemul centralizat de termoficare, au mai existat perioade în care gălăţenii au rămas fără apă caldă şi căldură. Administratorul special al societăţii Electrocentrale Galaţi, Sinan Mustafa, declara, în luna noiembrie, că reţelele aparţinând Electrocentrale sunt foarte vechi şi nu s-au putut face investiţiile necesare pentru modernizare având în vedere problemele financiare cu care se confruntă societatea, generate în special de datoriile neachitate de către fosta societate locală care a asigurat până la sfârşitul lunii martie furnizarea agentului termic în oraş, falimentara Apaterm.

La ora actuală, conform reprezentanţilor Calorgal, din cele aproximativ 98.000 de apartamente din Galaţi, circa 54.000 mai figurează ca fiind branşate la sistemul centralizat de termoficare, din care însă aproximativ 40.000 sunt şi locuite.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă